tumblr analytics

25-11-10

Concert Goldfrapp, Ancienne Belgique Brussel (23 nov 2010) - gig en setlist

Allison Goldfrapp is een vrouw die koppig doet waar ze zin in heeft. Vorige CD was een naar haar normen intiem plaatje, 'head first' dan weer heeft zijn roots in de jaren '80.

Niet verwonderlijk dus dat de AB voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een heuse disco-tempel. Het decor bestond uit een grote plastieken boog, niet echt geslaagd naar mijn bescheide mening, maar so be it. De band was getooid in retro-glitterpakjes en ook de muziek deed bij momenten aan ABBA terugdenken. Ogen dicht en je verwacht meteen 'Waterloo' als bisnummer !

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van die laatste CD. Iets te veel retro en iets te weinig eigen bijdrage. Noem het gerust een op safe-spelen. Gelukkig is Allison een klasse-vrouw. Ze weet als geen ander hoe ze haar publiek moet entertainen. Niet via interactie, op dat vlak bleef het nogal kil bij een 'thank you', maar wel door haar vocale kwaliteiten en haar moves. Al lijkt de truc met de ventilator een kopie van wat Florence and the machine brengt.

'Number one' deed het publiek een eerste keer uit de bol gaan. Wat toen volgde was een aaneenschakeling van hits:  'Rocket', 'Ride a white horse' en last but not least 'ooh la la'.

Na de pauze kregen we een ander en subtieler Goldfrapp te zien : 'Black Cherry', 'Little Bird' en 'Lovely Head' passeerden de revue. En als beloning was er het opzwepende 'strict machine'.

Al bij al een leuk concert, zonder evenwel echt te overtuigen.

Setlist:
Intro
Crystalline Green 
You Never Know 
Dreaming 
Head First 
Number One 
Alive 
Rocket 
Believer 
Shiny and Warm 
Train 
Ride a White Horse 
Ooh La La 

bis:
Black Cherry 
Little Bird 
Lovely Head 
Strict Machine 

24-11-10

Concert The National, Ancienne Belgique Brussel ( 21 november 2010 ) + setlist

Eigenlijk kan ik me er hier makkelijk vanaf maken. Lees mijn stukje over het optreden van de National op Pukkelpop. Wat ik toen geschreven heb, geldt ook nu nog : prachtig gezongen, fles wijn, neurotisch heen en weer geloop...
Toch zijn er enkele verschilpunten:
- Ik kan de meeste liedjes nu uit mijn hoofd meezingen. Op die manier beleef je het concert op een andere en intensere manier.

- De band was in een vrolijke en communicatieve bui. De interactie tussen Dessner en Berninger was bij momenten hilarisch !

- Het grote scherm achter de band waarop schitterende beelden geprojecteerd werden. In 1 woord: wow.

- De ancienne belgique is intiemer en kleiner dan bijvoorbeeld de weide van Pukkelpop. Het klonk dan ook allemaal een pak beter. Het leek bovendien alsof de band zich beter op hun gemak voelden.

- Twee blazers waren aan de groep toegevoegd. Hoefde voor mij niet echt.

- We kregen een uitgebreide setlist te horen. Praktisch alle nummers van 'high violet' passeerden de revue. Vervelen deed het niet. Alles klonk even sterk. Chapeau !!!

Mijn persoonlijke favoriet: 'conversation 16', een nummer over kannibalen. Ook leuk: MAtt die tijdens 'mr November' een duik neemt in het publiek, helemaal tot achteraan de geluids'toren' en het accoustische 'Vanderlyle crybaby geeks'.

Benieuwd hoe het gaat klinken binnenkort in Vorst...

Setlist :

Runaway
Anyone's Ghost
Mistaken For Strangers
Bloodbuzz Ohio
Brainy
Slow Show
Squalor Victoria
Afraid Of Everyone
Available
Conversation 16
Sorrow
Apartment Story
Daughters Of The Soho Riots
England
Fake Empire
About Today

bis:
Mr. November
Terrible Love
Vanderlyle Crybaby Geeks

15:49 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, national, the national, bespreking, gig |  Facebook |

23-11-10

Concert Mark Ronson, AB Brussel ( 17 november 2010 ) - gig, youtube en setlist

Ook producers willen af en toe eens muzikantje spelen. Zo ook Mark Ronson. Het begon met een cover cd en gastoptredens samen met zijn poulains. Zo bracht Lily Allen een wondermooie cover van 'oh my God' en zong Amy Winehouse het prachtige 'Valerie'. Nu heeft hij samen met zijn 'business intl' een heuse CD klaar: 'record collection' en trok Mark op tournee. Vorige week passeerde hij ondermeer in de ancienne belgique. Wij waren er bij.

Van de schuchtere man die Ronson ooit was, schiet niet veel meer over. Voor de gelegenheid had hij zijn haar opvallend wit geverft. Zijn plaats: middenin de band, hoog boven iedereen uit torend. Hij werd door maar liefst 6 muzikanten omringd en dan heb ik de gastzangers er niet eens bijgerekend.

Die gastzangers zijn zowel een zege als een pest. Rose Elinor bijvoorbeeld zal nooit Lily Allen kunnen benaderen - hoe mooi het ook klonk - en ook 'Valerie' klonk bijlange niet zo sterk als het origineel. Tussendoor werden we verrast door een, wat mij betreft, overbodige mini DJ-set. Het moment de gloire van mr Ronson himself. "Laten we Brussel eens omtoveren in een New Yorkse discotheek" schreeuwde hij. Maar het publiek bleef er redelijk mak onder. En het werd nog erger: MNDR en haar 'fade to black' werd op wat boegeroep onthaald. Het was dan ook een draak van een cover.


Het mag duidelijk zijn: de sterkte van de show zat in de nieuwe nummers. Stuk voor stuk potentiele hits! Niet alleen 'bang bang bang' of 'the bike song', maar ook 'the night last night', 'hey boy' en 'you gave me nothing' wisten me aangenaam te verrassen. En dan had ik het nog niet over 'somebody to love' met niemand minder dan Boy George !!!

Al bij al een leuk concert dat het vooral van de nieuwere nummers en de interactie tussen Rose Elinor Dougall en Alex Greenwald moest hebben...

Part 1 :
Selector 
Circuit Breaker 
Just  (Radiohead cover) (with Alex Greenwald)
Ooh Wee  (with Spank Rock)
Lose It (In the End) (with Spank Rock & Alex Greenwald) 
Oh My God  (Kaiser Chiefs cover) (with Rose Elinor Dougall)
California (Phantom Planet cover) (with Alex Greenwald)
The Night Last Night (with Rose Elinor Dougall & Alex Greenwald) 

DJ Set
Pon De Floor  (Major Lazer cover)
Just Can't Get Enough (Depeche Mode cover)
International Affair
Sweet Talk  (Spank Rock cover) (with Spank Rock)
Fade to Black  (MNDR cover) (with MNDR)

Part 2 :
Bang Bang Bang (with Spank Rock & MNDR) 
Hey Boy (with Rose Elinor Dougall & Theophilus London) 
Mark Ronson Guitar Solo 
You Gave Me Nothing (with Rose Elinor Dougall & Alex Greenwald) 
Stop Me  (The Smiths cover)
Somebody to Love Me (with Boy George & Alex Greenwald) 

Bis:
The Bike Song (with Spank Rock & Alex Greenwald) 
Valerie  (The Zutons cover)

Lady Gaga @ Sportpaleis Antwerpen ( 22 november 2010) : Setlist

Als we de kranten mogen geloven, verraste Lady Gaga in het Sportpaleis niet echt... Andere mening? Laat dan zeker een reactie achter !

gaga.jpg

Alvast de setlist :

Intro/Dance in the dark
Glitter and grease
Just dance
Beautiful, dirty, rich
Vanity
The fame
Lovegame
Boys boys boys
Money honey
Telephone
Speechless
You and I
So happy I could die
Monster
Teeth
Alejandro
Poker face
Paparazzi
Bad romance

09:20 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lady gaga, setlist, sportpaleis, antwerpen |  Facebook |

21-11-10

Emilie Autumn - Misery loves company (live)

Een vrouw die ik recentelijk heb weten waarderen: Emilie Autumn.


19-11-10

CD: Grinderman, Grinderman II (2010)

grinderman.jpgMuzikanten willen af en toe breken met de dagelijkse sleur. Sommigen nemen een sabatjaar, anderen steken hun aandacht in nevenprojectjes. Zo ook met Nick Cave die de voorbije maanden opnieuw rondtourt met Warren Ellis, Martyn Casey en Jim Scavlunos, ofte Grinderman. Grinderman lijkt op The Birthday Party, maar is toch weer ietsje anders. Net als in zijn jonge jaren wilt Nick Cave weer de waanzin van weleer oproepen. Scheurende en krakende gitaren zijn daarbij het hoofdingredient. Enige verschil: Nick Cave is ouder en rustiger geworden. Dat merk je, ook op deze plaat waar er bijvoorbeeld ruimte is voor melodieuze shit.

Conclusie: het verschil met een Nick Cave and the bad seeds-plaat zit em in de details. In dat opzicht was de eerste Grinderman van enkele jaren terug een stuk opvallender.

Al bij al een mooie maar weinig verrassende plaat die niet in de collectie van een typische Nick Cave-fan mag ontbreken.

Tracklist :
Mickey Mouse and the Goodbye Man (5:42)
Worm Tamer (3:13)
Heathen Child (5:00)
When My Baby Comes (6:49)
What I Know (3:19)
Evil (2:56)
Kitchenette (5:17)
Palaces of Montezuma (3:32)

13:12 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grinderman, cd, review, nick cave |  Facebook |

18-11-10

Concert M.I.A. ( trix, Antwerpen - 15 november 2010) , bespreking

Kala (nvdr: de vorige CD van M.I.A.) heb ik een aantal jaren geleden grijs gedraaid. Vandaar dat ik dolenthousiast was, toen ik vernam dat M.I.A. naar de Trix in Antwerpen kwam.


M.I.A. ofte Mathangi "Maya" Arulpragasam is de dochter van een Tamil activist (Sri Lanka). De meid heeft als kind dan ook een boel geweld en aanslagen meegemaakt. Niet verwonderlijk dat ze samen met haar moeder Sri Lanka ontvlucht is en als vluchteling in Londen ging wonen. Het levert haar in ieder geval heel wat thema's voor liedjes op.  Het meisje is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Mensen die haar 'credibility' proberen onderuit te halen, mogen steevast op een hevige reactie rekenen. Zo werd de gsm nummer van een journalist die een beetje te lastig deed op haar twitter gepost.

Maar dit terzijde. M.I.A. wist ons vorige maandag op alle vlakken te verrassen. Ze zag er niet uit met haar groene fluo pruik. Ze leek wel een travestiet. Ook de dansers vielen op met hun grappige moves. De trix daverde en dat mag je letterlijk nemen. De decibelmeter ging meermaals in het rood en de sound verdronk in de loeiharde bassen. Geen wonder dat M.I.A.'s stem amper verstaanbaar was.

De show kwam traag op gang met een twintig minuten durende DJ set. In het begin best leuk, maar het duurde allemaal nogal lang. Opener 'Born Free' knalde: hevige metalriffs en een lichtspectakel om U tegen te zeggen. Wat volgde was een wervelende show waarbij hits niet geschuwd werden. Het publiek liet zich steeds meer meeslepen door het spectakel. Voor 'Boyz' mocht een groot aantal mensen het podium op. En toen ging het mis: een stroompanne die een dikke tien minuten duurde. De magie was ineens verdwenen.

Na die gedwongen pauze kwam het allemaal nogal traag op gang. Ondanks hits 'Paper planes' en 'Galang'. En toen M.I.A. een kwartiertje later het podium verliet, was dat definitief. Geen bis-nummers dit keer (was ze teleurgesteld?), waardoor we een beetje op onze honger bleven zitten...

Kortom: een bizar concert dat ons met een wrang gevoel achter liet: verrassend om zien, maar af en toe té chaotisch en té bombastisch.

17:43 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: m.i.a., bespreking, gig, trix, antwerpen |  Facebook |

Popnieuws: Metallica, Katy Perry, Neil Young en Stromae

Katy Perry blijft om aandacht schreeuwen : "Ik weet dat ik sexy ben" weet ze ons te vertellen. Beetje onzeker over haar uiterlijk ?

De bat-mobiel van Neil Young is volledig uitgebrand. Zijn tot hybride wagen omgebouwde Lincoln Continental uit 1959 vatte tijdens het opladen vuur. Kan verkeren...

Stromae komt op 14 december naar de Botanique.

Andere interessante concerten dit jaar :
22/11/2010 Lady Gaga Sportpaleis
23/11/2010 Goldfrapp AB
25/11/2010 Gorillaz Lotto arena
26/11/2010 Plan B  AB
02/12/2010 Holy Fuck De Kreun
08/12/2010 Best Coast AB club
16/12/2010 The drums AB

Voor een volledige lijst: de concert kalender.


Heel wat mensen zijn gechockeert door beelden van Metallica gitarist Kirk Hammett die tijdens een optreden in Australie een kind van het podium schopt. Ongewild, dat spreekt voor zich. De beelden :

11:50 Gepost door Epic in Telex | Permalink | Commentaren (0) | Tags: metallica, katy perry, neil young, popnieuws, stromae |  Facebook |

13-11-10

Free Download: Beady Eye - Bring the light (new Liam Gallagher band - ex Oasis)

Oasis is niet meer. Nadat Noel Gallagher uit de groep stapte, ging Liam Gallagher en de rest verder onder de naam Beady Eye. De eerste single 'bring the light' is nu een feit en om dat te vieren, kan je deze gratis downloaden via de website van de band.

Wij zijn alvast dolenthousiast !

10:30 Gepost door Epic in MP3 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: download, legal, mp3, beady eye, oasis, liam gallagher |  Facebook |

12-11-10

Twitter: Emilie Autumn (dood? + kissing pics), Prince & Melissa auf der mauer

Veel nieuws viel er deze week niet te rapen op Twitter.

Prince fans probeerden wanhopig te achterhalen of er een after-party zou volgen na het optreden van zijne purperen hoogheid in het sportpaleis en indien ja, waar dit zou doorgaan. Leuk om de vele speculaties te volgen, maar uiteindelijk leverde het niks op.

Melissa auf der mauer was deze week in Hasselt. In tegenstelling tot bij haar optreden in Holland, spendeerde ze er niet al te veel aandacht aan. Geen foto's dus. Wel heb ik me laten vertellen dat ze naderhand naar een studentenfuif zou zijn geweest.

Hét nieuws van de week kwam van Emilie Autumn. Ze werd door wikipedia dood verklaard en dat lokte bij haar volgende reactie uit: Apparently I died (according to wikipedia), but I appear to be ok (according to my Crumpets), and will be flying to S. America tomorrow;)!!

Intussen verraste ze ons ook met volgende foto's... (klik op de foto voor n groter beeld).

emilie autumn

emilie autumn

emilie autumn

emilie autumn

Volg ons op twitter. Klik hier.