tumblr analytics

25-11-10

Concert Goldfrapp, Ancienne Belgique Brussel (23 nov 2010) - gig en setlist

Allison Goldfrapp is een vrouw die koppig doet waar ze zin in heeft. Vorige CD was een naar haar normen intiem plaatje, 'head first' dan weer heeft zijn roots in de jaren '80.

Niet verwonderlijk dus dat de AB voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een heuse disco-tempel. Het decor bestond uit een grote plastieken boog, niet echt geslaagd naar mijn bescheide mening, maar so be it. De band was getooid in retro-glitterpakjes en ook de muziek deed bij momenten aan ABBA terugdenken. Ogen dicht en je verwacht meteen 'Waterloo' als bisnummer !

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van die laatste CD. Iets te veel retro en iets te weinig eigen bijdrage. Noem het gerust een op safe-spelen. Gelukkig is Allison een klasse-vrouw. Ze weet als geen ander hoe ze haar publiek moet entertainen. Niet via interactie, op dat vlak bleef het nogal kil bij een 'thank you', maar wel door haar vocale kwaliteiten en haar moves. Al lijkt de truc met de ventilator een kopie van wat Florence and the machine brengt.

'Number one' deed het publiek een eerste keer uit de bol gaan. Wat toen volgde was een aaneenschakeling van hits:  'Rocket', 'Ride a white horse' en last but not least 'ooh la la'.

Na de pauze kregen we een ander en subtieler Goldfrapp te zien : 'Black Cherry', 'Little Bird' en 'Lovely Head' passeerden de revue. En als beloning was er het opzwepende 'strict machine'.

Al bij al een leuk concert, zonder evenwel echt te overtuigen.

Setlist:
Intro
Crystalline Green 
You Never Know 
Dreaming 
Head First 
Number One 
Alive 
Rocket 
Believer 
Shiny and Warm 
Train 
Ride a White Horse 
Ooh La La 

bis:
Black Cherry 
Little Bird 
Lovely Head 
Strict Machine 

De commentaren zijn gesloten.