tumblr analytics

23-11-10

Concert Mark Ronson, AB Brussel ( 17 november 2010 ) - gig, youtube en setlist

Ook producers willen af en toe eens muzikantje spelen. Zo ook Mark Ronson. Het begon met een cover cd en gastoptredens samen met zijn poulains. Zo bracht Lily Allen een wondermooie cover van 'oh my God' en zong Amy Winehouse het prachtige 'Valerie'. Nu heeft hij samen met zijn 'business intl' een heuse CD klaar: 'record collection' en trok Mark op tournee. Vorige week passeerde hij ondermeer in de ancienne belgique. Wij waren er bij.

Van de schuchtere man die Ronson ooit was, schiet niet veel meer over. Voor de gelegenheid had hij zijn haar opvallend wit geverft. Zijn plaats: middenin de band, hoog boven iedereen uit torend. Hij werd door maar liefst 6 muzikanten omringd en dan heb ik de gastzangers er niet eens bijgerekend.

Die gastzangers zijn zowel een zege als een pest. Rose Elinor bijvoorbeeld zal nooit Lily Allen kunnen benaderen - hoe mooi het ook klonk - en ook 'Valerie' klonk bijlange niet zo sterk als het origineel. Tussendoor werden we verrast door een, wat mij betreft, overbodige mini DJ-set. Het moment de gloire van mr Ronson himself. "Laten we Brussel eens omtoveren in een New Yorkse discotheek" schreeuwde hij. Maar het publiek bleef er redelijk mak onder. En het werd nog erger: MNDR en haar 'fade to black' werd op wat boegeroep onthaald. Het was dan ook een draak van een cover.


Het mag duidelijk zijn: de sterkte van de show zat in de nieuwe nummers. Stuk voor stuk potentiele hits! Niet alleen 'bang bang bang' of 'the bike song', maar ook 'the night last night', 'hey boy' en 'you gave me nothing' wisten me aangenaam te verrassen. En dan had ik het nog niet over 'somebody to love' met niemand minder dan Boy George !!!

Al bij al een leuk concert dat het vooral van de nieuwere nummers en de interactie tussen Rose Elinor Dougall en Alex Greenwald moest hebben...

Part 1 :
Selector 
Circuit Breaker 
Just  (Radiohead cover) (with Alex Greenwald)
Ooh Wee  (with Spank Rock)
Lose It (In the End) (with Spank Rock & Alex Greenwald) 
Oh My God  (Kaiser Chiefs cover) (with Rose Elinor Dougall)
California (Phantom Planet cover) (with Alex Greenwald)
The Night Last Night (with Rose Elinor Dougall & Alex Greenwald) 

DJ Set
Pon De Floor  (Major Lazer cover)
Just Can't Get Enough (Depeche Mode cover)
International Affair
Sweet Talk  (Spank Rock cover) (with Spank Rock)
Fade to Black  (MNDR cover) (with MNDR)

Part 2 :
Bang Bang Bang (with Spank Rock & MNDR) 
Hey Boy (with Rose Elinor Dougall & Theophilus London) 
Mark Ronson Guitar Solo 
You Gave Me Nothing (with Rose Elinor Dougall & Alex Greenwald) 
Stop Me  (The Smiths cover)
Somebody to Love Me (with Boy George & Alex Greenwald) 

Bis:
The Bike Song (with Spank Rock & Alex Greenwald) 
Valerie  (The Zutons cover)

De commentaren zijn gesloten.