tumblr analytics

19-11-10

CD: Grinderman, Grinderman II (2010)

grinderman.jpgMuzikanten willen af en toe breken met de dagelijkse sleur. Sommigen nemen een sabatjaar, anderen steken hun aandacht in nevenprojectjes. Zo ook met Nick Cave die de voorbije maanden opnieuw rondtourt met Warren Ellis, Martyn Casey en Jim Scavlunos, ofte Grinderman. Grinderman lijkt op The Birthday Party, maar is toch weer ietsje anders. Net als in zijn jonge jaren wilt Nick Cave weer de waanzin van weleer oproepen. Scheurende en krakende gitaren zijn daarbij het hoofdingredient. Enige verschil: Nick Cave is ouder en rustiger geworden. Dat merk je, ook op deze plaat waar er bijvoorbeeld ruimte is voor melodieuze shit.

Conclusie: het verschil met een Nick Cave and the bad seeds-plaat zit em in de details. In dat opzicht was de eerste Grinderman van enkele jaren terug een stuk opvallender.

Al bij al een mooie maar weinig verrassende plaat die niet in de collectie van een typische Nick Cave-fan mag ontbreken.

Tracklist :
Mickey Mouse and the Goodbye Man (5:42)
Worm Tamer (3:13)
Heathen Child (5:00)
When My Baby Comes (6:49)
What I Know (3:19)
Evil (2:56)
Kitchenette (5:17)
Palaces of Montezuma (3:32)

13:12 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grinderman, cd, review, nick cave |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.