tumblr analytics

04-10-10

Concertverslag: Guns 'n Roses, Sportpaleis Antwerpen (30 sept 2010)

Een beetje bang waren we richting Sportpaleis afgezakt. De kranten stonden de laatste maanden vol negatieve berichten over Guns 'n Roses. Dat we toch zijn gegaan had vooral te maken met jeugdsentiment. Ik herinner me nog dat ik als kleine uppie een jeansvestje had vol GNR stickers. Vooral dat doodshoofd op de rug vond ik simpelweg het einde.


Ik denk dat veel mensen er net zoals ons over dachten. De zaal zat opvallend vol met "ouder" volk. Gewoon volk ook dat in zijn jeugdjaren misschien wat rebeleerde, maar nu elke dag braafjes naar zijn/haar werk gaat. Net als ons dus.

Om het meteen maar duidelijk te stellen: het concert heeft me aangenaam verrast. Axl betrad ruim op tijd het podium, ik was perplex. In dit opzicht vond ik zijn commentaar "I don't know what time it is... Good morning Belgium!" schitterend.

We kregen afwisselend nieuw werk uit Chinese Democracy en oud werk te horen. Toegegeven, de laatste CD is niet echt een meesterwerk ( ook al heeft Axl er 15 jaar aan gewerkt ). Maar he, dat geldt evenzeer voor de nieuwste van Metallica. Ik durf wedden dat jullie niet eens de titel van die plaat kennen. Oudere bands teren nu eenmaal op het succes van vroeger. U2 zonder Achtung Baby of Joshua Tree zou simpelweg geen boudewijnstadion vullen.

 

Meer dan twee uur mochten we Axl en de zijnen bewonderen. De man huppelde als weleer over het podium. De show was af, met onder meer indrukwekkend vuurwerk. Van de oorspronkelijke bandleden schiet er niemand meer over, maar DJ Ashba en co zijn waardige vervangers. Velen ergerden zich aan de 5 solo-momenten. Vergeet niet: voor de band is dit dé gelegenheid om eventjes uit te blazen, van kleding te wisselen en om bijvoorbeeld een piano klaar te zetten.

Handelsmerk van Axl is zijn schuurpapier-stem die bij momenten een gekrijs voortbrengt dat door merg en been gaat. Je haat het of je bent voor. Misschien klonk het wel niet allemaal even zuiver, maar dat is altijd al zo geweest.

Mr Rose zag er al bij al goedgezind uit. Hij gaf ons de show waar we om vroegen. Hij speelde de hits die we wilden horen en achteraf kwam hij ons braafjes groeten. Het is ooit wel anders geweest...Kortom: schitterend optreden.

Tenslotte nog even een welgemeende fuck you aan de riooljournalisten van de standaard en vooral aan Tom De Smet van Gazet van Antwerpen. Jullie weten wel waarom. Later meer hierover.

De setlist vind je hier.

Fiche :
Concert Guns 'n Roses
Locatie: Sportpaleis Antwerpen
Datum : 30 september 2010
Oordeel : 4 / 5

 

Commentaren

Inderdaad een welgemeende FUCK YOU aan DE SMET TOM .
Het optreden van GNR was gewoonweg schitterend .

Gepost door: Torremans Manno | 04-10-10

Eindelijk eens een eerlijke en correcte verslag dat ik lees.
De anderen waren wel uit meerdere kranten online, ik ben echt pissed.
Ik had al zo een schrik te pakken na al die vele negatieve reacties van heel het concert is vals en axl zingt van begin tot het einde vals en ga zo maar door maar gvdm jongens, het was gewoon retegoed toch? :-).
Ik heb nog nooit zo genoten van een concert.
Vergeet ook niet de tijden zijn verandert:ze spreken van een flop van de cd chinese democracy maar we zitten in andere tijden zoals het downloaden en ook de muziek en radio zenders hier hebben guns n' roses hun nieuwe cd en songs geblokt, zo is het natuurlijk makkelijk, de nieuwe cd heeft nooit een eerlijke kans gekregen enz...Er zijn toch 7 songs die me echt bekoren zenne; om er een paar op te noemen; better, chinese democracy,sorry, this is love en nog enkele anderen, super gewoonweg maarja......
En die solomomenten zijn terecht zoals je ook aanhaalt; velen vergeten blijkbaar al die mee slash toch ook zo was wat die solo momenten betreft? Ik heb hier thuis nog een concert ligge mee duff en slash erbij en waar ze ook zelf nen solo mee hun gitaar enzo doen. Ik vond de solo momenten een leuke tussendoor, ik merkte aan het publiek voor en naast mij alvast ze het wel leuk vonden.
De nieuwe bandleden zijn zeker volwaardige vervangers maar ik ben het er wel mee eens dat de allerbeste muziek en tijd uiteraard mee slash en duff waren maar dat neemt niet weg het nu opeens niet meer goed zou zijn,integendeel, het is en blijft steengoed en axl is gewoon guns n' roses, laat ons dat ook maar eens zeggen, axl is de oprichter van guns n' roses en dergelijke meer, alle respect ondanks bepaalde tekortkomingen soms zoals te laat komen voor een optreden enz...Noem me eens iemand op die perfect in elkaar steekt?

Gepost door: andy | 09-10-10

Eindelijk een reporter met verstand!!
ok chinese democracy is geen appetite maar het is wel een goed album!
Rolling Stone magazine geeft dit album een 4 op 5. Met goede commentaren!

Gewoon een goed optreden! Iedereen wordt oud, even Axl.

En voor de rest ben ik het eens met Andy zijn commentaar hierboven, tijden veranderen!!!!!!!!!!!

Gepost door: je suis | 06-11-10

De commentaren zijn gesloten.