tumblr analytics

25-08-10

Iron Maiden @ Pukkelpop 2010

Op het net zijn heel wat commentaren te vinden van mensen die het niet gepast vonden dat Iron Maiden op Pukkelpop stond. Zij zijn zeker zot? Als er iemand op dit festival thuis hoorde, dan waren het de Maiden wel. Meer nog, ik ga de vraag omdraaien: wat deden Snow Patrol op de affiche? Is Pukkelpop geen alternatief muziekfestival? Dit om maar te illustreren. Ik geef toe, de naam 'Pukkelpop' veroorzaakt heel wat verwarring. Zelfs Bruce vroeg zich af wat 'pukkels' en 'pop' met heavy metal te maken heeft...

Nog eens duidelijk vermelden: Iron Maiden is een levende legende. Buiten categorie. Dat is ook te merken aan de bandleden zelf. Ze worden oud. Toch huppelden ze rond als een bende fitte sportmensen. Je moet het maar doen!

Een eerste blik op de setlist - die voor elk optreden identiek is - beloofde niet veel goeds. De show werd voornamelijk opgebouwd rond nieuwe nummers van de laatste 3 cd's. Die vrees was ongegrond. Vervelen deden we ons geen enkel moment en toen halfweg het optreden 'fear of the dark' ingezet werd, ontplofte de heel weide. Lang geleden dat ik me nog eens aan het moshen heb gewaagd. Ik voelde me eventjes weer een jong pubertje.

Al bij al voelde het allemaal nogal vertrouwd aan: de typisch stemuithalen van Bruce en indrukwekkende gitaarsolo's. Ook Eddie, het monster, mocht even op het podium verschijnen, maar toen zat de show er jammer genoeg bijna op.


Na het optreden, schalde 'always look at the bright side of life' door de speakers. Een groter contrast had ik me niet kunnen indenken.


Setlist
The Wickerman

Ghost Of The Navigator
Wrathchild
El Dorado
Dance Of Death
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
These Colours Don’t Run
Blood Brothers
Wildest Dreams
No More Lies
Brave New World
Fear Of The Dark
Iron Maiden

---

The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Running Free

( Iron Maiden, donderdag, main stage -  onze score: 4 / 5 )

De commentaren zijn gesloten.