tumblr analytics

11-04-10

Enterrock 2010: The Van Jets en Das Pop

Enterrock keert terug naar zijn roots, zo klonk het in menige reclamefolder. Concreet betekent dit: geen dance-gedeelte meer, wel een kleinere 'club-zaal' waar jong Limburgs talent hun ding konden doen.

Het gevolg: een lage opkomst, slechts 7500 mensen en half gevulde zalen. Bovendien was het publiek dat kwam opdagen geen echt festival-publiek. Eerder een paar jonge pubers - die amper wisten wat muziek was, laat staan dat ze Das Pop of The Van Jets kenden - tesamen met hun ouders die braafjes achteraan de zaal bleven wachten.

Niet echt hoogstaand dus, ware het niet dat The Van Jets en Das Pop de meubels mochten komen redden. Hun concerten waren dan ook het hoogtepunt van de al bij al toch geslaagde avond.

Laten we beginnen met de Van jets. Het was duidelijk dat ze, vergeleken met hun concert in de Botanique enkele maanden terug, al heel wat routine hadden gekweekt. De band speelde met veel enthousiasme. Hun muziek was pure rock & roll, dynamisch en energiek. 'The future' werd met een hels kabaal vanuit de zaal onthaald en ook 'our love is strong' en 'what's going on' waren hét hoogtepunt van de avond. Leuk om te zien was hoe Johannes tot twee maal toe het publiek in dook. De tweede keer waagde hij zich zelfs aan een heuse sky-dive.

'De hollandse hoeren' van de Jeugd van Tegenwoordig kan je maar beter zo snel mogelijk vergeten. Niet echt hoogstaand en nu al passé, maar waarschijnlijk wel een publiekstrekker. Als het dan toch platvloers moest zijn, dan hadden we liever 'the opposites' op het podium gezien.

Das Pop, dàt was lang geleden. Bent van Looy stond een paar maanden terug met de Slimste mens ter wereld in de belangstelling en waarschijnlijk heeft hij daardoor heel wat bomma's naar Genk doen afzakken. 'Ik wist niet dat die muziek speelde'. De man ziet er niet uit met zijn veel te korte broeken, maar de energie spat er van af. Bent huppelde als een gek over het podium en wist intussen nog te zingen ook. Het publiek was uitzinnig en kreeg een heleboel hits te horen: 'you', 'fool for love', 'wings' en natuurlijk 'never get enough'. Meteen het laatste nummer van de avond, want een bisnummer kwam er niet.

Commentaren

Bomma's, mag ik U aan herinneren dat Das pop wel al even meegaat, wij mochten dit meemaken. Jij zat misschien nog in de pampers. Mag ik ook nog vermelden dat Bent en Rein ook niet meer van de jongste zijn. Wat betreft bisnummers, dat kon en mocht waarschijnlijk niet van de organisatie daar geen enkele groep dit deed, dus niet enkel Das Pop. DAS POP was geweldig in Genk. Groeten van een HIPPE bomma

Gepost door: Inge | 14-04-10

The Van Jets komen op donderdag 25 november naar De Laatste Show, de talkshow van maandag tot donderdag op één. Daar komen zij exclusief het eindnummer verzorgen!
Voor die opname zoeken wij nog publiek en daarom nodigen wij jullie uit in onze studio!

Plaatsen reserveren kan telefonisch op 02/303.36.00 of via mail: publiek@delaatsteshow.be.
Hopelijk tot dan!

Gepost door: De Laatste Show | 17-11-10

De commentaren zijn gesloten.