tumblr analytics

09-04-10

Concertverslag - Phoenix, AB Brussel

Eind maart stonden we voor de afwisseling nog maar eens is een volle Ancienne Belgique. Dit keer voor Phoenix, niet echt mijn meest favoriete groep. Maar omdat schatje bleef aandringen, ben ik maar meegegaan. Achteraf heb ik het me niet beklaagd.

Het begon allemaal spectaculair: een wit doek verhulde het podium. Om stipt 9 uur begon de band er aan, vanachter dat doek. Met ‘Listzomania’ hadden ze de ideale opener te pakken. Het publiek ging uit zijn dak, zeker toen het doek naar beneden viel en de show pas echt kon beginnen.

Het ene na het andere nieuwe nummer (uit 'Wolfgang Amadeus Phoenix') werd op ons afgevuurd. Allemaal loepzuiver en met veel enthousiasme gespeeld, dat moet gezegd worden. Maar mij leek het allemaal een beetje te veel op elkaar.

En toen middenin het optreden er een saaie solo volgde, kon ik wel huilen. Gelukkig genoeg was dit het startsein voor een heleboel lekkers. Wat volgde was een resem hits: ‘Run Run Run’ (feest!),  ‘If I Ever Feel Better’ en ‘Long Distance Call’ deden het saaie eerste halfuur snel vergeten. Rustiger ging het er aan toe tijdens het bloedmooie ‘Everything is Everything’. Afsluiter werd een uitgerokken '1901' waarbij zanger Thomas Mars het publiek indook. Een uitzinnige reactie en oorverdovend applaus volgde. (en wij zagen dat het goed was )

( Phoenix, 27 maart 2010, AB Brussel )

De commentaren zijn gesloten.