tumblr analytics

10-03-10

Concert - Passion Pit (Botanique Brussel)

We hebben er lang op moeten wachten: Passion Pit. Hun concert van eind vorig jaar was uitgesteld wegens andere verplichtingen. Maar nu, begin vorige week, was het eindelijk zover. En ons geduld werd beloond, want het werd een heus feestje. Het beste concert van 2010 wist mijn schatje me te vertellen, maar hetzelfde zou ze na het optreden van Groove Armada nog eens herhalen (hierover later meer).

Passion Pit dus. Voor wie de heren nog niet mocht kennen: het begon allemaal als een soort valentijnsproject van Michael Angelakos. Die wou zijn vriendin op een originele manier verrassen en schreef een heus EP'tje voor haar. De songs belandden op het internet en werd meteen door enkele bloggers opgepikt. Ook de platenindustrie was best happig en voor Michael het goed en wel besefte was Passion Pit een heus succes.

De stem van Michael doet enorm veel denken aan de Bee Gees en/of Scissor Sisters. Het is een hoge falsetstem waarbij je elk moment verwacht dat de zanger de hoge noten niet zal halen. Geheel ten onrechte trouwens. De bandleden waarmee de man zich omringt, zijn niet echt moeders mooisten en dan heb ik me nog lichtjes uitgedrukt. Maar dat is slechts bijzaak, niet?

Het was van begin tot eind genieten van catchy popsongs doorspekt met een heleboel synthesisers, een stuwende bas en hier en daar een aantal samples. De hoge stem van Michael bereikte af en toe de irritatiegrens, maar het enthousiasme van de man werkte aanstekelijk. Al na een paar nummers stond de hele botanique in lichterlaaie. Hits als ‘Better Things’ en het wondermooie ‘The Reeling’ werd door het publiek luidkeels meegezongen. Het was een feestje van begin tot einde. En dat einde kwam er jammer genoeg vrij snel (de band heeft maar 1 cd) met het klassieke 'sleepyhead'.

Dit verlangt naar meer !

( Passion Pit was te zien in de Botanique Brussel ( 1 maart 2010 ) , een setlist heb ik jammer genoeg niet. )

 

17:20 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, youtube, verslag, botanique, passion pit |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.