tumblr analytics

04-03-10

AbBota, dag 2 : The van Jets (cd voorstelling)

Afsluiter the Van Jets kwam haar nieuwe plaat 'Cat fit fury!' voorstellen. Voor de band moet dit de plaat van de bevestiging en absolute doorbraak worden. Waarschijnlijk daarom liet ze jaren op zich wachten. Dat het menens was met de nieuwe CD bewezen ze door te gaan samenwerken met niemand minder dan Jon Gray. Voor de opnames trokken ze naar Londen, naar 'the garden', een studio waar ondermeer the arctic monkeys en Peter Doherty al platen hebben opgenomen.

Het resultaat mag er zijn. De plaat klinkt een stuk harder en eigenzinniger dan de voorganger maar blijft herkenbaar als een typische the Van Jets. De songs zijn intenser en harder. Gitarist Wolf (tevens zanger van Waldorf) kon zich volledig uitleven, terwijl zanger Johannes aan zijn teksten werkte. Dramatisch psychologisch, filosofisch en autobiografisch, zo omschrijft hij het zelf in een interview.

Maar even terug naar het concert zelf: het klonk allemaal schitterend, maar jammer genoeg kenden we de nieuwe cd nog niet om volop te kunnen genieten. Maar daarvoor was dit concert dan ook de cd voorstelling he. In ieder geval kijk ik al uit naar hun optreden in Genk (Enterrock), later dit voorjaar.

17:30 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, verslag, 2010, botanique, the van jets, abbota |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.