tumblr analytics

02-03-10

Abbota, dag 1 : Absynthe Minded

abbotaVoor de vierde keer op rij sloegen de Ancienne Belgique en Botanique de handen in elkaar. Twee dagen achtereen programmeerden de clubs een aantal belgische toppers als The Van Jets en Absynthe Minded tesamen met nobele onbekenden als The Bear that Wasn’t en Lyenn. Bedoeling van dit concept is een kruisbestuiving te veroorzaken tussen Vlaamse en waalse bands, maar in de praktijk kwam de muziekliefhebber vooral voor zijn favoriete band. In ons geval: Absynthe Minded, The Van Jets en Team William. Dat we daarnaast ook kennis konden maken met The Bear that Wasn't en Lyenn was mooi meegenomen.

Absynthe Minded zorgde er voor dat de AB in no time uitverkocht raakte. Dat er in de rand van dit gebeuren nog een aantal (waalse) groepjes te bekijken waren, dat vergaten de meesten. Ook wij trouwens.

De gentse band was te zien met een bijna twee uur durende set die op geen elk moment wist te vervelen. Daarbij putten ze vooral uit werk van hun nieuwste titelloze cd. Een aantal van de nummers daarop kunnen nu al klassiekers genoemd worden. Ik heb het dan over 'Envoi', de letterlijke vertaling van ee Hugo Claus'-gedicht en het pareltje 'Moodswing baby', mijn persoonlijke favoriet. Tussendoor kregen we ook hun meesterlijke hit van weleer 'my heroics part 1' te horen.

22:26 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, brussel, absynthe minded, ab, abbota |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.