tumblr analytics

23-02-10

Verslag The XX - AB Brussel (17 februari 2010)

Voor the XX is het op korte tijd vrij snel gegaan. Vorig jaar waren ze nog een nobele onbekende en wisten ze amper de Botanique te vullen, nu was hun concert in de AB op een paar seconden (bij wijze van spreken) uitverkocht.

Misschien is het wel té snel gegaan. De bandleden leken een beetje verlegen, nog niet gewend aan het grote succes. Amper 1 cd hebben ze en dus moesten ze wel alle nummers spelen, inclusief de mindere. Om die leegte op te vangen kregen we twee covers te horen. Verrassend, dat wel, maar wat mij betreft zonder enige meerwaarde.

The XX maakt bloedmooie, minimalistische en melancholische muziek, fluisterend en ingetogen én daardoor een klasse apart. Alleen: door het gebrek aan ritme-veranderingen raakte ik het een beetje beu.

De zaal was redelijk stil. Verbluft door het kunnen volgens de enen, ongeinteresseerd omdat het zo saai was volgens de anderen.

Nu al is duidelijk dat de band groot zal worden, nog groter dan ze nu al zijn. Maar daarvoor is er een boel nieuw materiaal nodig. Conclusie van dit alles: jammer dat de band niet de tijd heeft gekregen om te groeien.


Setlist :
Intro
Crystalised
Islands
Heart Skipped a beat
Fantasy
Shelter
Do You mind? (Kyla cover)
VCR
Teardrops (Womack & Womack Cover)
Basic space
Night time
Infinity

Stars

21:46 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, brussel, verslag, ab, the xx |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.