tumblr analytics

17-02-10

Concert: The Veils @ Muziekodroom Hasselt (11 februari 2010)

Vorige week passeerden Finn Andrews en de zijnen, oftewel The Veils, in de Muziekodroom in Hasselt. Wij waren er bij en zagen dat het goed was.

Buiten Lavinia kende ik niet echt veel van The Veils. En laat ze nu net dit nummer niet spelen. Achteraf gezien hoefde dat niet eens, zo sterk was de volledige set.

The Veils staan voornamelijk bekend om hun emotionele maar ook ruwe en gevoelige songs, een afwisseling tussen vlammend en kippevelmomenten. Bovendien is Finn een van de beste songschrijvers van zijn generatie. Voeg die twee ingredienten samen en je krijgt iets overweldigens. Kortom: ik was onder de indruk.

Je zag dat Finn en Sophia Burn, de sexy bassiste in opvallend wit kleedje, er duidelijk zin in hadden. En ook al leek het publiek redelijk mak, ze trokken er zich niks van aan. Meer nog ze grapten en lachten. Daardoor leek het misschien nogal rommelig, maar geen kat die daar wakker van ligt.

Het concert was voor mij het beste wat ik tot nu toe heb gezien dit jaar en ik kijk al uit naar een van hun volgende gigs.

Setlist (onder voorbehoud)

1. Not Yet
2. The Letter
3. Calliope!
4. Pan
5. The House She Lived In
6. Jesus For The Jugular
7. Advice for Young Mothers to Be
8. Sit Down By The Fire
9. Larkspur
10. The Tide that Left and Never Came Back
11. The Wild Son
12. Nux Vomica

16:45 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, hasselt, the veils, muziekodroom |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.