tumblr analytics

15-02-10

Concert: Air in AB Brussel (05/02/2010)

Ten tijde van Talkie Walkie dweepte ik met Air. Ik weet nog hoe ik steeds weer wegdroomde tijdens het beluisteren van 'cherry blossom girl'. Maar toen ik een tijdje terug 'love 2' (hun nieuwe cd) in mijn handen kreeg, was de teleurstelling groot. De magie was verdwenen.

Toch heb ik hen het voordeel van de twijfel gegeven en ben ik vorige week afgezakt naar de AB in Brussel.

Jammer genoeg had ik bij hun concert hetzelfde gevoel als na het beluisteren van hun nieuw plaatje. Ik vond het allemaal een beetje teleurstellend. Het klonk allemaal best goed, daar niet van. Maar ik vond het inspiratieloos, muziek zonder echt veel gevoel. Bovendien gaven Jean-Benoît Dunckel en Nicolas Godin (de frontmannen) niet echt een happy indruk. Ze deden hun ding, zonder zich echt te bekommeren om het publiek. Dankwoordjes werden met een robotstem de zaal ingestuurd.

En ook de kippevelsongs van weleer (cherry blossom girl) raakten me niet echt. Ik had gehoopt een echte zangeres op het podium te zien (zoals bijvoorbeeld Charlotte Gainsbourg, een vriendin van beide heren), maar niks daarvan.

De setlist zag er op papier goed uit, maar de instrumentals werkten eerder negatief. Voor het publiek was dit eerder een keuvelmoment. Getuige daarvan het vele geroezemoes.

toch nog 1 positieve noot: het vrolijke "Alpha beta gaga", maar toen was de show al zo goed als voorbij.

Setlist:
Do The Joy 
So Light Is Her Footfall 
Love 
Remember 
J'ai dormi sous l'eau 
Missing The Light Of The Day 
Venus 
Tropical Disease 
People In The City 
Radian 
Be a Bee 
How Does It Make You Feel? 
Cherry Blossom Girl 
Talisman 
Highschool Lover 
Alpha Beta Gaga 
Kelly Watch The Stars 
---
Heaven's Light 
Sexy Boy 
La Femme d'Argent 

13:30 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, bespreking, brussel, setlist, ab, air |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.