tumblr analytics

28-12-09

Peter Doherty @ Trix - 26/11/2009

"Peter Doherty kotst op podium", zo was er een maand geleden in de pers te lezen. Inderdaad, echt nuchter zag onze Peter er tijdens zijn optreden in de Trix er niet uit. Meer nog: zijn manager moest hem een cafe uit sleuren en hem letterlijk het podium op duwen. Dit tesamen met een fles duvel, wat champagne, een fles wijn en nog meer shit.

Opmerkelijk dat de man nog op zijn benen kon staan en nog in staat was tot zingen. Niet echt zo zuiver als toen in Hasselt, maar al bij al vond ik het nog redelijk geslaagd. Peter stond alleen op het podium (samen met zijn twee dansmariekes), enkel een acoustische gitaar in de hand. Het resultaat was een heus scoutsfeestje. Enkel het kampvuur ontbrak nog. Allemaal heel slordig maar net daarom charmant. En bovendien: wie kan er nu kwaad zijn op kwajongen Peter? Meer nog: ik had bij momenten medelijden met de man. Dat hij zo zijn talenten weggooid en compleet toegeeft aan zijn verslaving, dat kan er bij mij niet in.

Peter was in "vorm". Het was allemaal best grappig. Tussen de liedjes door ontpopte hij zich als een komiek in wording. De caféclown kreeg net iets te veel de bovenhand op het muzikale talent. Maar he, dat hoort er nu eenmaal bij. Peter noemt niet voor niks Peter.

Hart vasthouden, want wie weet wat er in de toekomst nog in de pers gaat verschijnen. Een volgende hartstilstand zit er echt wel aan te komen en dat is jammer, want de man heeft nog heel wat in petto.

Peter Doherty stond op 26 november 2009 in de Trix (Antwerpen).

16:04 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, concertverslag, peter doherty, trix |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.