tumblr analytics

12-11-09

Concert Grizzly Bear, Cirque Royal Brussel (7 november 2009)

Een band die in de pers bejubeld wordt als vernieuwend én een zaal die ik (shame on me) nog niet kende. Ziedaar de twee redenen waarom we vorige zondag naar het koninklijk circus - ofte de cirque royal voor de Vlamingen onder ons - zijn afgezakt.

Die band dat bleken 4 nerds te zijn (teddy bear was een betere groepsnaam geweest) en hun muziek bleek een samenzang in de trend van Fleet foxes of Bon Iver te zijn. Allemaal heel zuiver gezongen, dat wel. Wondermooi, maar toch had ik na een aantal nummers het gevoel iets te missen. Het klonk té perfect, té gladjes.

Dat lag volledig aan mij, want dit is niet echt mijn genre en bovendien kende ik slechts 1 nummer: het wondermooie 'two weeks'.

Tijd dus om de zaal eens van dichterbij te bekijken. Impressionant is wel het minste wat je kan zeggen. Die reusachtige koepel geeft je een wow gevoel en ook het intieme karakter was een aardige verrassing. Jammer genoeg dat het er allemaal nogal oubollig uitzag.

Maar laten we even terugkeren naar Grizzly Bear. Wat meteen opviel was de lichtshow. Rare lampekappen (ik kan het niet beter omschrijven) die de hele set een intieme sfeer gaf. Ook muzikaal zat het best snor. Er werden afwisselend instrumenten bespeeld waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. Bovendien klonk het ook allemaal passend. Perfect, een woord dat ik hierboven nog al gebruikt heb.

En het publiek? Dat genoot met volle teugen. Ingetogen enthousiast, zo zou ik het omschrijven.

Conclusie: ook al is het niet mijn genre, het was een optreden om u tegen te zeggen. Perfect gezongen, prachtige lichtshow maar iets te weinig animo. De band mist uitstraling. Wat je op het podium zag waren 4 verlegen jongens. Niks mis mee trouwens.


Setlist:
Southern Point
Cheerleader
Lullabye
Knife
Fine for Now
Two Weeks
Colorado
Deep Blue Sea
Ready, Able
I Live with You
Foreground
While You Wait for the Others
On a Neck, On a Spit
He Hit Me (and it felt like a kiss)

Gezien: Grizzly Bear, Cirque Royal Brussel, 7 november 2009

18:59 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, brussel, grizzly bear, cirque royal |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.