tumblr analytics

05-11-09

Concert Bat for Lashes, AB Brussel (31/10/2009)

Als je de video's van Bat for Lashes bekijkt, dan heb je het gevoel dat je in een sprookje bent terecht gekomen: dromerig en sensueel. Die sfeer miste ik een beetje tijdens het concert voorbije zaterdag. Ik had me aan een klein en onschuldig meisje verwacht, maar kreeg een volwassen vrouw te zien die zelfvertrouwen uitstraalde, zich duidelijk amuseerde en die een wondermooie stem heeft. Ze zong loepzuiver en gepassioneerd. De kleine verlegen Natasha Khan is groot geworden. Figuurlijk dan. Want het is en blijft een nederig en vriendelijk iemand. Een mens zou zich voor minder afvragen waarom de band niet bekender is.

Zaterdag was het Halloween en dus was het podium versierd met een plastieken skelet en een reusachtig spandoek van een wolf die naar de maan huilt. Maar dit even terzijde, want laten we even terugkeren naar het muzikale.

Opmerkelijk was dat de twee bekendste nummers na elkaar gespeeld werden: 'what's a girl to do?' en het wondermooie 'Daniel'. Maar dat deed niks af van de kwaliteit van de set. Het was en bleef boeiend tot het einde. 'Prescilla', ik krijg opnieuw kippevel als ik er aan denk.

Die topprestatie was niet alleen de verdienste van de schattige Natasha, ook haar band wist te overtuigen. Sarah Jones (drums), bekend van New Young Pony Club, was zonder twijfel een aanwinst. En ook Charlotte Hatherley mocht er zijn (letterlijk en figuurlijk). Het samen aan de piano gezongen 'Horse and I' liet een onuitwisbare indruk achter.

Setlist:
Glass
Sleep Alone
The Wizard
Moon and Moon
Horse and I
What’s A Girl To Do?
Daniel
Tahiti
Siren Song
Trophy
Two Planets
Pearl’s Dream

The Big Sleep
Wilderness
Prescilla

Foto's vind je hier

De commentaren zijn gesloten.