tumblr analytics

31-10-09

Concert White Lies, AB Brussel

White Lies wordt wel eens dé revelatie van 2009 genoemd. Het is een band die volgens velen thuis hoort in het rijtje van Joy Division-achtige bands zoals Editors en Interpol. Vandaar ook dat we nieuwsgierig waren naar hun optreden in de AB van voorbije donderdag.

Het begon allemaal schitterend met opener 'Farewell to the fairground'. Beginnen met een van de singles is zowieso een gok, zeker als je weet dat de band maar een paar bekende nummers heeft. Dat laatste was al vrij spoedig jammerlijk duidelijk: een paar pareltjes moesten het hele optreden recht houden. Wat we te horen kregen was een afwisseling tussen toppers en ondingen.

Uiteindelijk was het een vrij kort optreden, maar voor een band met maar 1 cd is dat vanzelfsprekend. Ik was aangenaam verrast door de stem van zanger Harry McVeigh. Hij heeft inderdaad veel weg van Tom Smith (zanger Editors), maar mist toch nog het charisma. Bij momenten klonk het allemaal net iets té gewoon. Maar dat is detail-kritiek.

Na hun optreden in de AB, hun passage op Werchter en eerdere optredens, kan men slechts 1 conclusie trekken: het is wachten op een vervolgalbum. Pas dan zal duidelijk worden wat de band nog in petto heeft. Hopelijk volgen er nog meer 'death'-achtige songs.

Setlist:
Fairwell to the fairground
Taxidermy
E.S.T.
The price of love
You still love him
To lose my life
A place to hide
Fifty on our foreheads
Nothing to give
Unfinished business

Heaven (Talking Heads cover)
From the stars
Death

17:41 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (1) | Tags: concert, brussel, ab, ancienne belgique, white lies |  Facebook |

19-10-09

Green Day, concert Sportpaleis Antwerpen

greendayGeloof het of niet maar het was de eerste keer dat ik Green Day aan het werk zag. En: het was leuk om te zien, vooral het begin was (letterlijk) knallend. Reeds vanaf de eerste noot reageerde het hele publiek uitbundig en die sfeer zou het hele optreden blijven. Lang geleden dat het hele sportpaleis zo uitbundig reageerde.

Muzikaal gezien zat het allemaal wel snor. Het concert was een bloemlezing uit 15 jaar Green Day. Punk is het al lang niet meer (met uitzondering van een schitterend 'When I come around' en 'Basket case'). Maar who cares? De rock-opera sloeg aan. Hoogtepunt waren 'know your enemy', het massaal meegezongen 'Boulevard of broken dreams' en de hele reeks bisnummers. Vooral de accoustische afsluiters 'Wake Me Up When September Ends' en 'good riddance' waren heuse kippenvelmomenten.

Ook showtechnisch zat het allemaal goed ineen. Er was de indrukwekkende videowall, het knallende vuurwerk en de andere speciale effecten.

Maar... (natuurlijk is er een maar). Wat me vooral stoordde: het bijna infantiele gestoei met het publiek. Mensen die het podium op mochten, de karaoke-momenten, het 'klap nu in je handen' en zing daarna 'ole ole', de mozart interpretatie en de 60's covers Shout/Stand By Me/Satisfaction , het gestoei met waterpistooltjes en wc papier, enz... Even dacht ik midden in de night of the proms te zijn terechtgekomen. Zet Billie Joe Armstrong (de zanger) een rode neus op en hij is de perfecte clown.

Waar is de tijd dat Green Day nog stoere punk was?

Conclusie: een meer dan twee uur durende show die van begin tot einde boeide. Chapeau !!!

Setlist :

Intro: Song of the Century
21st Century Breakdown
Know Your Enemy
East Jesus Nowhere
Holiday
The Static Age
Before the Lobotomy
Are We The Waiting
St. Jimmy
Boulevard of broken dreams
Hitchin'A Ride
Welcome To Paradise
When I Come Around
Brain Stew
Jaded
Longview
Basket Case
She
King For A Day
Shout/Stand By Me/Satisfaction
21 Guns
Minoriry

American Idiot
Jesus Of Suburbia

Wake Me Up When September Ends
Good Riddance (Time Of Your Life)

Fiche
Concert: Green Day
Locatie: Sportpaleis Antwerpen
Datum : 17 oktober 2009
Foto:
Jakke

22:33 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen, concert, sportpaleis, green day, greenday |  Facebook |

13-10-09

Maria Timm, Dirty place

12:01 Gepost door Epic in Hotshot | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maria timm, dirty place |  Facebook |

12-10-09

VV Brown

vvbrown

Even voorstellen: VV Brown ofte Vanessa Brown is een jong engels muzikaal talent. Haar muziek kan je omschrijven als "musical mashed potatoes" ofte een potpoeri van pop, soul, indie en sixties. Haar inspiratiebron is muziek uit de fifties en de nintendo en gameboy-sounds.

Vorig jaar werd ze genomineerd voor de "BBC's sound of 2009 award". Ze haalde het niet. Winnaars toen waren Little boots, white lies, florence and the machine, empire of the sun en la roux.

Momenteel scoort ze een hit met 'leave', een song die over een gebroken relatie gaat.

Officiele site: http://vvbrown.com/ , je kan haar volgen via twitter, facebook, youtube, email, etc...

11-10-09

Liam Gallagher over Oasis: over and out!

liam"Well, Oasis is no longer. I think we all know that. So that's done. It's a shame, but that's life. We had a good run at it. The thing about Oasis is no-one... we ended Oasis. No-one ended it for us. Which was pretty, kind of... cool. I'm thinking of what the next step is musically, which is all my mind's on."

14:54 Gepost door Epic in Quote | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oasis, liam, gallagher |  Facebook |

06-10-09

Noisettes, concert Botanique, za 03/10/09

De Noisettes waren oorspronkelijk rockers. Maar ze raakten onder invloed van de sixtiesperiode. Een periode die mede dankzij Amy Winehouse en consoorten weer hip is. "Wild young hearts" is hun geslaagde nieuwe cd, geproducet door Jim Abbiss (Monkeys, DJ shadow). Zangeres Shingai Shoniwa verrast zowel door haar elegantie, als door de manier waarop ze de strijd met de gitaren aangaat. Zo stond het te lezen op de officiele aankondiging van hun optreden in de Botanique.

En dat bleek volledig juist te zijn. Shingai is inderdaad iemand om wow tegen te zeggen. Ze stond op het podium in een miniscuul kleedje dat amper tot onder haar kont reikte. En als ze op zo'n moment hevig op en neer gaat springen, dan... Ik hoef er geen tekening bij te maken. Shingai viel ook op door haar stem. Een stem die zeker niet moest onderdoen voor die van pakweg Amy Winehouse. Meer nog: het lieftallige zangeresje ziet er een pak sympathieker en enhousiaster uit. Ze leek te genieten van het optreden en dat straalde af op haar publiek.

Aanvankelijk reageerde dat publiek maar makjes, alsof het eerst moest kennis maken met de Noisettes. Ook hun single "don't upset the rhythm" bracht niet de gewenste vreugde. Maar niet veel later was die klik er wel en werd het toch nog een feestje. Het was een schitterend concert met een heleboel hoogtepunten. Niet alleen "never forget you" gaf me kippevel, maar ook de voor mij onbekende nummers.

Absoluut hoogtepunt was het tweede bisnummer toen Shingai het publiek in dook en zich op de schouder van een stoere man liet ronddragen.

Kortom: het was genieten. Voor herhaling vatbaar !

Noisettes + The Bikinians
za 03/10/09
Botanique, Brussel

20:48 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, youtube, verslag, botanique, noisettes |  Facebook |