tumblr analytics

31-10-09

Concert White Lies, AB Brussel

White Lies wordt wel eens dé revelatie van 2009 genoemd. Het is een band die volgens velen thuis hoort in het rijtje van Joy Division-achtige bands zoals Editors en Interpol. Vandaar ook dat we nieuwsgierig waren naar hun optreden in de AB van voorbije donderdag.

Het begon allemaal schitterend met opener 'Farewell to the fairground'. Beginnen met een van de singles is zowieso een gok, zeker als je weet dat de band maar een paar bekende nummers heeft. Dat laatste was al vrij spoedig jammerlijk duidelijk: een paar pareltjes moesten het hele optreden recht houden. Wat we te horen kregen was een afwisseling tussen toppers en ondingen.

Uiteindelijk was het een vrij kort optreden, maar voor een band met maar 1 cd is dat vanzelfsprekend. Ik was aangenaam verrast door de stem van zanger Harry McVeigh. Hij heeft inderdaad veel weg van Tom Smith (zanger Editors), maar mist toch nog het charisma. Bij momenten klonk het allemaal net iets té gewoon. Maar dat is detail-kritiek.

Na hun optreden in de AB, hun passage op Werchter en eerdere optredens, kan men slechts 1 conclusie trekken: het is wachten op een vervolgalbum. Pas dan zal duidelijk worden wat de band nog in petto heeft. Hopelijk volgen er nog meer 'death'-achtige songs.

Setlist:
Fairwell to the fairground
Taxidermy
E.S.T.
The price of love
You still love him
To lose my life
A place to hide
Fifty on our foreheads
Nothing to give
Unfinished business

Heaven (Talking Heads cover)
From the stars
Death

17:41 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (1) | Tags: concert, brussel, ab, ancienne belgique, white lies |  Facebook |

Commentaren

Ik was ook aanwezig. Voor mij was het mijn eerste concert en ik moet zeggen: blij dat ik er was.

Gepost door: saamielola | 30-01-10

De commentaren zijn gesloten.