tumblr analytics

19-10-09

Green Day, concert Sportpaleis Antwerpen

greendayGeloof het of niet maar het was de eerste keer dat ik Green Day aan het werk zag. En: het was leuk om te zien, vooral het begin was (letterlijk) knallend. Reeds vanaf de eerste noot reageerde het hele publiek uitbundig en die sfeer zou het hele optreden blijven. Lang geleden dat het hele sportpaleis zo uitbundig reageerde.

Muzikaal gezien zat het allemaal wel snor. Het concert was een bloemlezing uit 15 jaar Green Day. Punk is het al lang niet meer (met uitzondering van een schitterend 'When I come around' en 'Basket case'). Maar who cares? De rock-opera sloeg aan. Hoogtepunt waren 'know your enemy', het massaal meegezongen 'Boulevard of broken dreams' en de hele reeks bisnummers. Vooral de accoustische afsluiters 'Wake Me Up When September Ends' en 'good riddance' waren heuse kippenvelmomenten.

Ook showtechnisch zat het allemaal goed ineen. Er was de indrukwekkende videowall, het knallende vuurwerk en de andere speciale effecten.

Maar... (natuurlijk is er een maar). Wat me vooral stoordde: het bijna infantiele gestoei met het publiek. Mensen die het podium op mochten, de karaoke-momenten, het 'klap nu in je handen' en zing daarna 'ole ole', de mozart interpretatie en de 60's covers Shout/Stand By Me/Satisfaction , het gestoei met waterpistooltjes en wc papier, enz... Even dacht ik midden in de night of the proms te zijn terechtgekomen. Zet Billie Joe Armstrong (de zanger) een rode neus op en hij is de perfecte clown.

Waar is de tijd dat Green Day nog stoere punk was?

Conclusie: een meer dan twee uur durende show die van begin tot einde boeide. Chapeau !!!

Setlist :

Intro: Song of the Century
21st Century Breakdown
Know Your Enemy
East Jesus Nowhere
Holiday
The Static Age
Before the Lobotomy
Are We The Waiting
St. Jimmy
Boulevard of broken dreams
Hitchin'A Ride
Welcome To Paradise
When I Come Around
Brain Stew
Jaded
Longview
Basket Case
She
King For A Day
Shout/Stand By Me/Satisfaction
21 Guns
Minoriry

American Idiot
Jesus Of Suburbia

Wake Me Up When September Ends
Good Riddance (Time Of Your Life)

Fiche
Concert: Green Day
Locatie: Sportpaleis Antwerpen
Datum : 17 oktober 2009
Foto:
Jakke

22:33 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen, concert, sportpaleis, green day, greenday |  Facebook |

Commentaren

Green Day RockZ

Gepost door: Michelle | 15-11-09

De commentaren zijn gesloten.