tumblr analytics

06-10-09

Noisettes, concert Botanique, za 03/10/09

De Noisettes waren oorspronkelijk rockers. Maar ze raakten onder invloed van de sixtiesperiode. Een periode die mede dankzij Amy Winehouse en consoorten weer hip is. "Wild young hearts" is hun geslaagde nieuwe cd, geproducet door Jim Abbiss (Monkeys, DJ shadow). Zangeres Shingai Shoniwa verrast zowel door haar elegantie, als door de manier waarop ze de strijd met de gitaren aangaat. Zo stond het te lezen op de officiele aankondiging van hun optreden in de Botanique.

En dat bleek volledig juist te zijn. Shingai is inderdaad iemand om wow tegen te zeggen. Ze stond op het podium in een miniscuul kleedje dat amper tot onder haar kont reikte. En als ze op zo'n moment hevig op en neer gaat springen, dan... Ik hoef er geen tekening bij te maken. Shingai viel ook op door haar stem. Een stem die zeker niet moest onderdoen voor die van pakweg Amy Winehouse. Meer nog: het lieftallige zangeresje ziet er een pak sympathieker en enhousiaster uit. Ze leek te genieten van het optreden en dat straalde af op haar publiek.

Aanvankelijk reageerde dat publiek maar makjes, alsof het eerst moest kennis maken met de Noisettes. Ook hun single "don't upset the rhythm" bracht niet de gewenste vreugde. Maar niet veel later was die klik er wel en werd het toch nog een feestje. Het was een schitterend concert met een heleboel hoogtepunten. Niet alleen "never forget you" gaf me kippevel, maar ook de voor mij onbekende nummers.

Absoluut hoogtepunt was het tweede bisnummer toen Shingai het publiek in dook en zich op de schouder van een stoere man liet ronddragen.

Kortom: het was genieten. Voor herhaling vatbaar !

Noisettes + The Bikinians
za 03/10/09
Botanique, Brussel

20:48 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, youtube, verslag, botanique, noisettes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.