tumblr analytics

20-09-09

Kanye West vs Taylor Swift, op voorhand gepland?

kanyeDe beelden zijn de wereld rondgegaan: Kanye West die de speech van Taylor Swift onderbreekt met de woorden dat niet zij, maar wel Beyonce op het podium had moeten staan. De wereld sprak er schande van.

Maar, is het allemaal we zo spontaan verlopen? Was dit niet op voorhand gepland? Want iedereen weet: een beetje (negatieve) reclame kan iedereen wel gebruiken. Zonder dit incident waren de MTV awards voorbijgegaan zonder enige noemenswaardige commentaar.

We zetten voor jullie een drietal incidenten ofte publiciteitsstunts op een rij.

- Madonna kust Britney
- Bruno landt met zijn kont bovenop Eminem
- Kanye West (hij opnieuw) wordt razend als hij van Justice verliest (MTV europe)

15:08 Gepost door Epic in Telex | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mtv, kanye west, taylor swift |  Facebook |

15-09-09

Editors, Papillon

Make our escape, you're my own papillon.
The world turns too fast, feel love before it's gone.

It kicks like a sleep twitch!
My papillon, feel love when it's shone.

It kicks like a sleep twitch!

Darling, just don't put down your guns yet,
if there really was a God here,
he'd have raised a hand by now.
Now darling, you'll both get old and die here,
well that's quite enough for me ,
we'll find our own way home somehow.

No sense of doubt, of what you can achieve.
Well I've found you out, I've seen the life you wish to lead.
And well it kicks like a sleep twitch!
You will choke, choke on the air you try to breathe.

It kicks like a sleep twitch!

Darling, now just don't put down your guns yet,
if there really was a God here,
he'd have raised a hand by now.
Darling, you'll both get old and die here,
well that's quite enough for me dear,
we'll find our own home somehow.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah [x4]

It kicks like a sleep twitch!

22:15 Gepost door Epic in Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: papillon, editors |  Facebook |

07-09-09

Telex: Oasis, Neil Young, Jack White & Rolling stones

Liam Gallagher is Engeland ontvlucht. Hij vertoeft momenteel aan het Como meer in Italie. Daar zou hij aan een italiaanse kelner hebben verteld dat Oasis verleden tijd is. "Oasis is all over and there is no way he would get back with Noel".

Keith Richard zou momenteel een aantal songs aan het opnemen zijn, samen met... Jack White. Richards verklaarde "I enjoy working with Jack, We’ve done a couple of tracks."

Jack White en the Rolling stones, het lijkt een perfecte match. Ook op het podium.

3 maand na het uitbrengen van zijn archief (deel1), komt Neil Young weer met nieuw archiefmateriaal aandraven : Dreamin’ Man, een live cd die ten tijde van harvest moon is opgenomen (1992). Deel 12 uit the performance series zal begin november verschijnen. Nu de andere 10 delen nog. Over de reden van het overslaan van de andere delen is het gissen.

21:40 Gepost door Epic in Telex | Permalink | Commentaren (0) | Tags: neil young, oasis, jack white, rolling stones |  Facebook |

06-09-09

Belgische bands op Pukkelpop 2009

Laten we even kijken naar de belgische optredens op Pukkelpop. Persoonlijk heb ik vooral genoten van de 'intieme' concerten in de wablief-tent: Customs op vrijdagmiddag bijvoorbeeld (verwonderlijk dat de nummer 1 in de afrekening zo weinig volk lokte) of Nitebytes op zaterdag.
Die laatste is het nieuwe bandje van Koen Buyse (Zornik). Het was duidelijk dat de bakvisjes het nog niet wisten, want zij blijven massaal afwezig. Vandaar dat men zonder problemen tot de eerste rij kon wandelen. Muzikaal klonk het wat mij betreft een stuk beter dan Zornik, want minder zeurderig. Alleen moet men nog wennen aan de liedjes.
Van een ander kaliber was the black box revelation in de club. Zij speelden een strakke set. Ongelooflijk wat voor een geluid die mannen voortbrengen. En dan te bedenken dat de heren maar met zijn tweeen op het podium stonden. Niet verwonderlijk dat de heren tot in de states bekend zijn. Al is bekend een relatief begrip.
Top of the bill was dEUS. Ze mochten twee keer afsluiten in de marquee. De eerste avond was de tent veel te vol en konden we niet meer binnen. De tweede dag (zaterdag) stonden we al een half uur op voorhand te wachten op Mauro en co. Wat we te zien kregen: een verrassende set met heel wat nieuwe nummers. Je moet maar durven. Pas op het einde kwamen de hits, maar toen waren we al vertrokken richting hoofdpodium voor the Arctic Monkeys. Een slechte keuze, zo bleek later. 

03-09-09

Ladyhawke @ Pukkelpop

Wat ziet ze er oubollig uit, was het eerste wat door mijn hoofd flitste bij het zien van Pip Brown ofte Ladyhawke. Later las ik dat ruitjeshemden terug in zijn. Ah vandaar. Het zag er in ieder geval jaren 80 uit (ook haar haar) en waarschijnlijk was dat de bedoeling.

Pip is een verlegen meid die genoot van het applaus en de enthousiaste reactie van het publiek. 'It's so hot here' was het enigste wat ze wist uit te brengen. Ze verwees telkens weer naar dat kleine flesje water.

Het was al spoedig duidelijk dat Pip meer is dan een blonde bimbo. Ze weet hoe ze haar instrumenten moet bespelen (nee geen seksueel getinte grapjes hier). Bovendien kan ze nu al terugvallen op 3 hits: 'back of the van', 'Paris is burning' en 'my delirium'. Genoeg voor een leuk sfeertje in een hete club.

12:30 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, verslag, ladyhawke, pukkelpop 2009 |  Facebook |

02-09-09

Dinosaur Jr & Arctic Monkeys @ Pukkelpop

Zaterdags voor het hoofdpodium was het huilen met de pet op. Dat ik 50 cent niet goed ging vinden, wist ik al op voorhand. Hem heb ik dan ook gemeden. Van N.E.R.D. heb ik 1 liedje gehoord, ik ben daarna hard weggelopen. Iedereen zijn ding, ik weet het wel.

Laten we daarom even stilstaan bij Dinosaur Jr. De heren zijn een levende legende, neem dat maar van mij aan. En als je Jay Mascis met zijn lange grijze haren op het podium bezig zag, kan je dat alleen maar beamen. Alleen leken ze daar op dat hoofdpodium niet helemaal op hun plaats. Geef hen de intimiteit van een tent en het publiek gaat uit zijn bol. Nu leek het allemaal maar inspiratieloos. De enige die wat bewoog was de stoned hippie die vlak voor me stond. De rest van het publiek stond er te wachten op 50 cent, hij alweer. Genoten heb ik niet echt... jammer.

Vandaar dat ik niet goed weet of ik Jay wel moet geloven als ie zegt dat "het een plezier is om op Pukkelpop te spelen". Sarcasme of meende hij het echt?

Hetzelfde geldt zo'n beetje voor The Arctic Monkeys. Ongelooflijk dat ze op zo'n korte tijd, zo enorm gegroeid zijn. In een paar jaar tijd evolueren naar een topact op een festival, je moet het maar doen. Maar de band leek het allemaal niet veel te kunnen schelen. Het hele optreden leek me mak en inspiratieloos. Een afhandeling van obligaat werk: het was aftellen naar i bet you look good on the dancefloor en 505, een van de enige momenten waarop het publiek pas echt uit zijn bol ging.  

Setlist :

My propeller
Red right hand
If you were there
Crying lightning
Potion approaching
Pretty visitors
Still take you home
Dancefloor
Brainstorm
House is a circus
Dangerous Animals
View from the afternoon
Cornerstone
Do me a favour
Secret door
Fluorescent adolescent
505

01-09-09

Lily Allen - 22

When she was 22 the future looked bright
But she's nearly 30 now and she's out every night
I see that look in her face she's got that look in her eye
She's thinking how did I get here and wondering why

It's sad but it's true how society says
Her life is already over
There's nothing to do and there's nothing to say
Til the man of her dreams comes along picks her up and puts her over his shoulder
It seems so unlikely in this day and age

She's got an alright job but it's not a career
Wherever she thinks about it, it brings her to tears
Cause all she wants is a boyfriend
She gets one-night stands
[ Lily Allen Lyrics are found on www.songlyrics.com ]
She's thinking how did I get here
I'm doing all that I can

It's sad but it's true how society says
Her life is already over
There's nothing to do and there's nothing to say
Til the man of her dreams comes along picks her up and puts her over his shoulder
It seems so unlikely in this day and age

It's sad but it's true how society says
Her life is already over
There's nothing to do and there's nothing to say
Til the man of her dreams comes along picks her up and puts her over his shoulder
It seems so unlikely in this day and age

12:15 Gepost door Epic in Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lily allen |  Facebook |