tumblr analytics

06-09-09

Belgische bands op Pukkelpop 2009

Laten we even kijken naar de belgische optredens op Pukkelpop. Persoonlijk heb ik vooral genoten van de 'intieme' concerten in de wablief-tent: Customs op vrijdagmiddag bijvoorbeeld (verwonderlijk dat de nummer 1 in de afrekening zo weinig volk lokte) of Nitebytes op zaterdag.
Die laatste is het nieuwe bandje van Koen Buyse (Zornik). Het was duidelijk dat de bakvisjes het nog niet wisten, want zij blijven massaal afwezig. Vandaar dat men zonder problemen tot de eerste rij kon wandelen. Muzikaal klonk het wat mij betreft een stuk beter dan Zornik, want minder zeurderig. Alleen moet men nog wennen aan de liedjes.
Van een ander kaliber was the black box revelation in de club. Zij speelden een strakke set. Ongelooflijk wat voor een geluid die mannen voortbrengen. En dan te bedenken dat de heren maar met zijn tweeen op het podium stonden. Niet verwonderlijk dat de heren tot in de states bekend zijn. Al is bekend een relatief begrip.
Top of the bill was dEUS. Ze mochten twee keer afsluiten in de marquee. De eerste avond was de tent veel te vol en konden we niet meer binnen. De tweede dag (zaterdag) stonden we al een half uur op voorhand te wachten op Mauro en co. Wat we te zien kregen: een verrassende set met heel wat nieuwe nummers. Je moet maar durven. Pas op het einde kwamen de hits, maar toen waren we al vertrokken richting hoofdpodium voor the Arctic Monkeys. Een slechte keuze, zo bleek later. 

De commentaren zijn gesloten.