tumblr analytics

31-08-09

Dizzee Rascal, Bonkers (live @ Pukkelpop)

 

Keivals maar wel hét moment van Pukkelpop 2009

12:30 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dizzee rascal, bonkers, pukkelpop 2009 |  Facebook |

30-08-09

La Roux vs Little boots @ Pukkelpop, concert

la rouxlittle bootsLa Roux (links) en Little Boots (rechts) worden in de engelse pers beiden genoemd als de revelatie van het voorbije jaar. Maar wie van de twee is het beste? Wij zochten het voor jullie uit en vergeleken hun beide optredens op Pukkelpop.

La Roux is zowieso bekender dan haar "kleine zusje". Ze scoorde reeds enkele hits terwijl het voor Little Boots allemaal nog moet beginnen. Dat merkte je ook aan de opkomst in de Club. Bij La Roux kon er geen mens meer bij.

La Roux - Little Boots:  1 - 0

Objectief bekeken weten beide dames artistiek hun mannetje te staan. Alleen klinkt de stem van onze rosse nogal hoog en gaat het daarom vrij snel vervelen.

La Roux - Little Boots : 1 - 1

Gaan we louter op het uiterlijke af, dan ziet Elly Jackson (la roux) er aartslelijk uit. Ze versterkt dat beeld nog door op het podium te verschijnen in een wijd manshemd en lelijk hoedje waaronder haar kuif te zien is. Vergeleken met haar concurrente is het verschil er een van dag en nacht. De kleine blonde (little boots) zag er betoverend mooi uit. Ik weet wel, uiterlijk is niet belangrijk, maar toch...

La roux - Little boots : 1 - 2

Ik had bovendien de indruk dat Elly zich er nogal gauw vanaf heeft gemaakt. "it's too hot in here". Na een half uur verliet ze het podium. Kort en krachtig, dat wel, maar we hadden toch gehoopt op meer.

Eindstand: La roux - Little Boots : 1 - 3

( little boots, new in town )

Setlist Little Boots:

Earthquake
Meddle
New In Town
Clicks
Maths
Symmetry
Remedy
Love Kills
Stuck On Repeat

29-08-09

Het einde van Oasis ?

Noel Gallagher verlaat Oasis. Dat staat te lezen op de officiele website. De reden: de vele ruzies met zijn broertje Liam. Ik kan onmogelijk nog met hem samenwerken, zo luidt het:

"It's with some sadness and great relief to tell you that I quit Oasis tonight. People will write and say what they like, but I simply could not go on working with Liam a day longer. Apologies to all the people who bought tickets for the shows in Paris, Konstanz and Milan."

18:45 Gepost door Epic in Telex | Permalink | Commentaren (0) | Tags: einde, oasis, noel, liam |  Facebook |

Florence & the machine @ Pukkelpop, veslag

;-) (Florence is duidelijk aangedaan door het loeiharde applaus)
florenceFlorence is een pittige 25 jarige roodharige babe met een presence om u tegen te zeggen. De langbenige beauty had vlak voor haar een enorme ventilator geplaatst en gaf daardoor Marilyn Monroe-gewijs haar glitterbroek prijs. Kortom: Florence is een bevallige verschijning die gezien mag worden.
Haar CD is nog maar pas uit en toch ging de volledige club uit zijn dak. Minutenlang daverend applaus tussen de nummers door. Florence was er zichtbaar aangedaan van. Je zou van minder. Mede daardoor werd dit optreden tot een ongekend niveau getild. Chapeau!!!
Florence & The machine: de waanzin nabij.

27-08-09

Faith no More @ Pukkelpop

"That was fucked up" (Mike Patton na de doodsmak die een technicus maakte tijdens zijn mislukte stagedive. De bandleden keken er met open mond naar en legden zelfs even de muziek stil om een kijkje te gaan nemen. Toen alles bleek mee te vallen, vervolgden ze aangedaan hun set)
 
Als jonge tiener was ik fan van Faith no More. Mike Patton, toen nog een wildebras met sikje, was mijn held. Maar ik heb ze toen nooit live te zien gekregen en daar had ik enorm veel spijt van. Nu 15 jaar later staan ze weer op een podium. Ik was er blij om, maar had ook mijn twijfels. Vele bands die een reunie-tour plannen, zijn immers een schim van wat ze vroeger waren. Bovendien had ik de geruchten gehoord dat Mike Patton af en toe zijn kuren heeft.
 
Wel, Mike Patton was in topvorm. Hij kronkelde als een duivel over het podium, geselde zijn stembanden en gromde en spuwde als een bezetene. Maar opgelet: kijk niet in zijn cocaine-eyes, want je bent verdoemd voor de rest van je dagen. Zijn blik is die van een krankzinnige en dat mochten de VIPs op de eerste rij ondervinden. Toen zij volgens Patton net iets te ongeinteresseerd deden, sprong hij pardoes van het podium en zette hij hen te kakken (zie filmpje).
 
Het hele concert zat trouwens vol humor en zelfrelativering. Neem nu de intro: alle bandleden kwamen op in pastelkleurige kostuums. Mike had zelfs een wandelstok bij. Het leek wel of we te maken hadden met een stelletje bejaarde mannen die opnieuw op tournee gingen omdat ze geld nodig hebben. En toen 'reunited' van Peaches en Herb over de weide galmde, was het huilen met de pet op. Meliger en oubolliger kon niet. Als enige vorm van zelfspot kan dit tellen. Of wat dacht je van volgende uitspraken: "I can smell your armpits" of "Happy hour" als aankondiging van Easy. 
 
We kregen afwisselend het hardere werk te horen vermengd met enkele balads (remember 'easy'). Het was een set die een mengeling was van hits en minder bekende nummers. Kortom: genieten van begin tot eind. En als we dan toch kritiek moeten uiten: het optreden mocht gerust een uurtje langer duren
 
Hopelijk komt er spoedig nieuw werk aan...
 

setlist :
Reunited
Land Of Sunshine
Caffeine
Evidence
Surprise You're Dead
Last Cup
Easy
Midlife Crisis
Epic
RV
Gentle Art
King For A Day
Ashes
Just A Man
Stripsearch
We Care A Lot

26-08-09

Pukkelpop 2009, mijn eerste indrukken

Pukkelpop 2009 kan je in alle opzichten een geslaagde editie noemen. En dan heb ik het niet over het mooie weer (eigenlijk te warm) maar wel over de programmatie. Vrij raar eigenlijk want van een topaffiche was niet echt sprake. Maar - en dat is een groot voordeel, zeker in vergelijking met Werchter - ik heb een heleboel nieuwe bands leren kennen. Want geef nu toe, wie wil er nu Metallica en/of Kaiser Chiefs voor een vijfde keer op rij zien? Bovendien stond Faith no More op de affiche en laat nu net dàt de band zijn waar ik dol op ben. (nvdr: vandaar de naam van dit blogje)

De succesformule: een aantal oude rotten, gemengd met nieuw bloed en dat in uiteenlopende genres. De dance-area hebben we een beetje links laten liggen. Voor ons concentreerde het gebeuren zich hoofdzakelijk rond de club. La Roux, Ladyhawk, Florence and the Machine, Black box revelation, Little Boots. Allen schitterden ze. 

Dank zij Faith no More was donderdag voor mij een ideale start. Vrijdag viel ietwat tegen, al waren de Ting Tings grandioos. Zaterdag lieten we het hoofdpodium links liggen, wegens te beikes (sorry voor de 50cent en Snow Patrol aanhangers) en gingen we volop de alternatieve tour op.

Eveneens belangrijk: ook al was deze editie, met zijn 60000 bezoekers elke dag, zo goed als uitverkocht, toch had ik nooit een opgesloten gevoel. Meer nog, je kon bij elk optreden vlak voor het podium gaan staan. Wat een verschil met Werchter !!!

Ik heb nog heel wat te vertelen over deze Pukkelpop editie. Een heleboel indrukken die ik momenteel nog op "papier" aan het zetten ben. Maw: stay tuned.

Alvast mijn top 5:

1. Faith no More (zonder twijfel)
2. Florence and the Machine
3. The Ting Tings
4. Black Box Revelation
5. Little Boots

Zin om jullie indrukken te delen met ons? laat dan zeker een reactie achter. 

19:29 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verslag, pukkelpop 2009 |  Facebook |

23-08-09

Pukkelpop, Faith no More (de mislukte stagedive)

Faith no More maakt slachtoffers, zo stond er dit weekend in de krant. Een roadie probeert te stagediven maar schat de afstand tot het publiek verkeerd in en valt met zijn hoofd op een dranghek: het resultaat = veel bloed, een diepe snee in het aangezicht en een paar tanden minder.

Bekijk hier het filmpje (@ 2min 40)

Het complete pukkelpop verslag komt er begin volgende week aan, da's beloofd.

22-08-09

Pukkelpop zaterdag, mijn parcours

Vandaag wordt het uitbollen. Willen we zeker niet missen:

1. Dinosaur Jr, main stage (17u40 - 18u30)

Jeugdsentiment

2. Florence and the machine, club (18u40 - 19u25)

Een eerste kennismaking

3. 50 cent, main stage (19u30 - 20u25)

Bij gebrek aan beter...

4. Little boots, club (20u25 - 21u15)

Hoort thuis in het rijtje van La roux, Ladyhawk en Thing things

5. NERD, main stage (21u15 - 22u10)

Een van de hoogtepunten van het festival, geloof me

6. Tortoise, club (22u15 - 23u15)

Nog nooit van gehoord, gewoon omdat alles beter is dan dEUS.

7. Arctic Monkeys, main stage (23u20 - 0u35)

Benieuwd naar hun nieuwe cd

Het volledige programma vind je hier

15:25 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zaterdag, line up, parcours, pukkelpop 2009 |  Facebook |

21-08-09

Pukkelpop vrijdag, mijn parcours

Gisteren was het puffen op Pukkelpop, maar liefst 38 graden werd het. Toch keigelukkig thuis gekomen, want Faith no More gezien! Ik kreeg er traantjes van in mijn ogen. Het complete verslag vindt je hier een van volgende dagen, so stay tuned.

Nu alvast ons parcours voor vandaag:

1. Eagles of Death metal, main stage (16u00 - 16u45)

Ze klinken meer poppy dan hun groepsnaam doet vermoeden.

2. Customs, wablief (16u55 - 17u35)

3. Glasvegas, marquee (18u10 - 19u00)

"daddy's gone" was een van de topsingles van 2008. Hopelijk klinkt de rest even goed.

4. Ting tings, main stage (19u00 - 19u50)

Het is snel gegaan, twee jaar terug een nobele onbekende, nu reeds een van de topacts.

5. Vampire Weekend, marquee (19u50 - 20u40)

Een schitterende mix van afrikaanse ritmes en popmelodieën.

6. Snow Patrol, main stage (20u40 - 21u40)

Vorige keer waren hun instrumenten zoek en moesten ze het noodgedwongen accoustisch doen. Een unieke ervaring was dat. Benieuwd wat het nu gaat worden.

7. Fever Ray, marquee (21u40 - 22u30)

Vorige keer was ik overdonderd door hun optreden.

8. Placebo, main stage (22u25 - 23u40)

Niet echt mijn ding, maar af en toe moet je je schatje een pleziertje gunnen :)

9. Blood red shoes, club (23u40 - 0u30)

Hun muziek slaat in als een bom. Pikant detail: ze spelen slechts met hun tweetjes. En nee... vergelijk ze niet met de White Stripes want zo klinken ze helemaal niet.

10. Kraftwerk, main stage (0u30 - 2u00)

De grondleggers van de dance muziek. Een levende legende. Al schieten er van de oorspronkelijke bandleden niet veel meer over.

Het complete programma vind je hier.

13:07 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrijdag, line up, parcours, pukkelpop 2009 |  Facebook |

19-08-09

Pukkelpop Donderdag, mijn parcours

Vandaag het programma voor Pukkelpop uitgeprint. Een voor een alles overlopen en met een markeerstift aangeduid wat ik zeker niet wil missen.

Het resultaat = mijn parcours.

1. The subs, dancehall (14u30 - 15u15 )

Het beste wat Belgie aan dance te bieden heeft. Hun videoclip (met de brommertjes naar Parijs) is nu al legendarisch.

2. Bon Iver, marquee ( 15u50 - 16u35)

Justin Vernon trok zich in zijn eentje terug in een berghut. Het resultaat was een melancholische en in-trieste plaat.

3. Maximo Park, main stage (16u35 - 17u20 )

Zonnen voor het hoofdpodium !

4. Dizzee Rascal, marquee ( 17u20 - 18u05 )

Bonkers !!!!

5. La Roux, club ( 19u00 - 19u45 )

De rosse zou wel eens de revelatie van 2009 kunnen worden.

6. Andrew Bird, chateau ( 20u10 - 20u55 )

Een gerenomeerd singer songwriter.

7. Them Crooked Vultures , marquee ( 20u55 - 21u55 )

De surprise act die geen surprise meer is, tenzij ze het niet zijn. Hoor ik daar iemand Blur zeggen? :)

8. The Offspring, main stage ( 21u35 - 22u35 )

Springen, net als vroeger ! Jammer dat ze maar n uurtje spelen.

9. Ladyhawke, club ( 22u40 - 23u40 )

Voor wie het nog niet mocht weten: de 80s zijn terug.

10. Faith no More, main stage ( 23u40 - 00u50 )

Moet ik hen nog voorstellen? Hét optreden waar ik naar uitkijk. 

----

Het volledige programma voor donderdag vind je hier.