tumblr analytics

26-08-09

Pukkelpop 2009, mijn eerste indrukken

Pukkelpop 2009 kan je in alle opzichten een geslaagde editie noemen. En dan heb ik het niet over het mooie weer (eigenlijk te warm) maar wel over de programmatie. Vrij raar eigenlijk want van een topaffiche was niet echt sprake. Maar - en dat is een groot voordeel, zeker in vergelijking met Werchter - ik heb een heleboel nieuwe bands leren kennen. Want geef nu toe, wie wil er nu Metallica en/of Kaiser Chiefs voor een vijfde keer op rij zien? Bovendien stond Faith no More op de affiche en laat nu net dàt de band zijn waar ik dol op ben. (nvdr: vandaar de naam van dit blogje)

De succesformule: een aantal oude rotten, gemengd met nieuw bloed en dat in uiteenlopende genres. De dance-area hebben we een beetje links laten liggen. Voor ons concentreerde het gebeuren zich hoofdzakelijk rond de club. La Roux, Ladyhawk, Florence and the Machine, Black box revelation, Little Boots. Allen schitterden ze. 

Dank zij Faith no More was donderdag voor mij een ideale start. Vrijdag viel ietwat tegen, al waren de Ting Tings grandioos. Zaterdag lieten we het hoofdpodium links liggen, wegens te beikes (sorry voor de 50cent en Snow Patrol aanhangers) en gingen we volop de alternatieve tour op.

Eveneens belangrijk: ook al was deze editie, met zijn 60000 bezoekers elke dag, zo goed als uitverkocht, toch had ik nooit een opgesloten gevoel. Meer nog, je kon bij elk optreden vlak voor het podium gaan staan. Wat een verschil met Werchter !!!

Ik heb nog heel wat te vertelen over deze Pukkelpop editie. Een heleboel indrukken die ik momenteel nog op "papier" aan het zetten ben. Maw: stay tuned.

Alvast mijn top 5:

1. Faith no More (zonder twijfel)
2. Florence and the Machine
3. The Ting Tings
4. Black Box Revelation
5. Little Boots

Zin om jullie indrukken te delen met ons? laat dan zeker een reactie achter. 

19:29 Gepost door Epic in Pukkelpop | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verslag, pukkelpop 2009 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.