tumblr analytics

26-07-09

Michael Jackon, de waarheid

De laatste dagen wordt in de media de nagedachtenis van Michael Jackson op alle mogelijke manieren besmeurd. Je hebt de hele vogdij geschiedenis, het al dan niet bestaan van een buitenechtelijk kind, de doodsoorzaak en nu ook de beschuldigingen van moord...

Vandaar dat ik aangenaam verrast was toen ik in rollingstone magazine iets positiefs las. De laatste dagen van zijn leven zou Michael meer dan ooit de intentie hebben gehad om van zijn 50 shows in Londen iets schitterends te maken. Door muzikaal te schitteren hoopte hij alle aandacht en kritiek op hem als persoon te counteren. Hij zag die tour als een nieuwe start van iets schitterends. Bovendien was het een ideale maniet om zijn financiele put te dempen (wat uiteindelijk ook de aanleiding was voor die comeback).

Mensen die de repetities hebben meegemaakt, spreken vol lof over de herboren Michael:

“He was so brilliant on stage,” tour director Kenny Ortega tells Hoffman. “I had goose bumps.”

“I turned to somebody and said, ‘This is amazing,’” adds Ken Ehrlich, the longtime Grammy Awards producer who sat in on rehearsals. “For so many years I have watched Chris Brown and Justin Timberlake and Usher and the Backstreet Boys and En Vogue all imitate Michael Jackson — and now here we were this many years later, and he was going to do it again. I got chills, literally. The hairs on the back of my neck were raised. Those are the moments you hope for.”

Jammer genoeg eindigde het allemaal niet zoals voorzien...

18:09 Gepost door Epic in Focus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: michael jackson, rollingstone |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.