tumblr analytics

16-07-09

Nick Cave en Grace Jones @ Rock Werchter 2009

Die zaterdag waren we enkel geinteresseerd in Nick Cave en Grace Jones. Goed, Limp Bizkit had ik ook dolgraag gezien, maar jammer genoeg stonden ze een beetje te vroeg op de avond geprogrammeerd.


De openingsdans van onze trouw was een nummer van Nick Cave, maar jammer genoeg speelt hij het nummer (into my arms) bijna nooit live. Maar niet getreurd, Nick Cave was in top vorm. Het geluid dat hij en zijn bad seeds produceerde was verpletterend. "Deanna" en "The mercy seat" was een ware geseling voor onze oortjes. Gelukkig waren er nog de "rustigere nummers" zoals Henry Lee (opgedragen aan PJ Harvey 'wherever she may be or whatever dark corner she may be in') en Stagger Lee (een van mijn favoriete Nick Cave nummers).
Schitterend optreden en nog leuker was dat we vlak voor het podium konden plaatsnemen.
Setlist:
Tupelo
Dig! Lazarus! Dig!
Red Right Hand
Deanna
Midnight Man
The Ship Song
Henry Lee
Moonland
The Mercy Seat
The Weeping Song
Papa Won't Leave You Henry
Stagger Lee
We Call Upon The Author
 
Met ruim 40 minuten vertraging stapte de 61 jarige Grace Jones het podium op. We vergeven het haar graag, want wat ze bracht was gewoon schitterend. Haar set bestond uit haar klassiekers, gaande van 'i've seen that face before' tot 'slave to the rhytm', een nummer dat ze al hoelahoepend bracht. Grace Jones is een levende legende.
En als we dan toch iets negatiefs moeten zeggen: de hoedenwissel tussen elk nummer hoefde voor ons echt niet. Het franse gewouwel dat ze tussendoor ten berde bracht ook niet.
Grace ziet er nog verbazend goed uit en dat weet ze: op een gegeven moment verscheen ze in string op het podium en schudde ze wild met haar kont... moet kunnen. Erotisch vind ik ze niet. Integendeel: ze heeft iets onwerkelijks met haar gladgeschoren blinkende strakke lijf.
Setlist:
Nightclubbing
This Is
My Jamaican Guy
Love You To Life
I've Seen That Face Before
La Vie En Rose
Well Well Well
Williams Blood
Pull Up To The Bumper
Love Is The Drug
Slave To The Rhytm
Hurricane

De commentaren zijn gesloten.