tumblr analytics

08-07-09

Oasis en Placebo @ Rock Werchter 2009

Door de enorme hitte (meer dan 30 graden) zijn we donderdags pas vrij laat naar de weide afgezakt. Enkel Oasis stond die dag op ons verlanglijstje. Uiteindelijk kregen we er Placebo als voorprogramma bij. Nieuwe blonde drummer, al na 1 nummer zwetende zanger (mét eyeliner) en een heleboel hits: de Placebo-fan stond er waarschijnlijk letterlijk bij te kwijlen. Zelf spreekt het me allemaal niet echt aan en dus ga ik me van verdere commentaar onthouden.

Hun setlist:
Kitty Litter
Ashtray Heart
Battle For The Sun
For What It's Worth
Speak In Tongues
Follow The Cops Back Home
Every You Every Me
Julien
Special Needs
Never Ending Why
Black-Eyed
Meds
Come Undone
Special K
Song To Say Goodbye
Infra-Red
The Bitter End
Taste In Men


Oasis was (hoe kan het ook anders?) formidabel. We stonden vooraan tussen de hevige fans. De Brit naast mij ging zo in de muziek op, dat hij me af en toe spontaan vastgreep voor een dansje. Vroeger had ik hem al lang een trap in zijn edele delen gegeven, maar ik ben veranderd en dus dansten we vrolijk met hem mee. Het concert werd er alleen maar leuker door.

De band is een heus fenomeen geworden. Iedereen spreekt negatief over de arrogantie van Liam, maar intussen stond wel de hele weide uit te kijken naar hun optreden. Zo werkt dat blijkbaar.

De Gallaghers-broertjes kozen bewust voor een greatest hits setlist en speelden voornamelijk nummers uit Definitely Maybe en (What's The Story) Morning Glory? Een prima keuze ! Het klonk volgens de vele commentatoren niet allemaal even zuiver, maar om eerlijk te zijn: veel heb ik daar niet van gemerkt. Kippevel momenten waren het massaal meegezongen 'Don't look back in anger','wonderwall' en 'champagne supernova'. Als gebruikelijke afsluiter speelde Oasis een cover van the beatles: 'I Am The Walrus'.

Ondanks de hitte trad Liam in een groene parka op. Wat moet die gezweet hebben! De man was bij momenten redelijk spraakzaam (oh wonder!). "You've been good. But not as good as us." wist hij ons te vertellen. Bovendien leek hij zich erg te amuseren. Op het einde van het concert dook hij het publiek in, gaf enkele handjes aan een paar fans, wist hen een sigaret te ontfutselen en stond vanuit de frontstage waarachtig zijn eigen band te bekijken. Er kon na de laatste noot zelfs een applausje van af...

Zijn commentaar op
twitter achteraf: Hi there pop pickers, Belgium, what a night top crowd, see ya soon LG
 
Oasis, the best bands in the world.

Setlist:
Rock & Roll Star
Lyla
Shock Of The Lightning
Cigarettes And Alcohol
Roll With It
Waiting For The Rapture
The Masterplan
Songbird
Slide Away
Morning Glory
My Big Mouth
Half The World Away
I'm Outta Time
Wonderwall
Supersonic
Live Forever
Don't Look Back In Anger
Champagne Supernova
I Am The Walrus

Commentaren

placebo indd heel goed dat je de rest van je commentaar voor jezelf hebt gehouden over placebo
zou anders waarschijnlijk toch niet meer veel zinnigs zijn uitgekomen

Gepost door: drusilla | 26-04-10

De commentaren zijn gesloten.