tumblr analytics

01-05-09

Neil Young, Fork in the Road

Neil_Young_Fork_in_the_roadAls Neil Young een plaat uitbrengt, is het altijd (bang) afwachten naar het resultaat. Meestal krijg je een samenraapsel van nummers te horen. Een album waar pareltjes en crap elkaar afwisselen, waarop een aantal oude, nooit uitgebrachte songs, te horen zijn.

Maar Fork in the Road is zo niet. Neen, het is leuke plaat geworden waarbij praktisch alle nummers me aangenaam verrasten. De meeste van de songs hadden een blues-klank en deden me meteen aan ZZ top denken.

Het plaatje is een commentaar op alles wat zich het voorbije jaar in onze maatschappij heeft afgespeeld. Klemtoon daarbij ligt op het milieu en de economische crisis.

Vroeger mocht je nog met een vervuilende chopper of truck de route 66 afdenderen, nu moet je dat in een hybride en propere wagen doen. En ja hoor, ook ome Neil heeft zich zo'n ding aangeschaft en nu schrijft hij er een plaatje over. Tof, niet?

Misschien een beetje duiding bij "Johnny Magic". Dit is een verwijzing naar Jonathan Goodwin, die van Neils Lincoln uit de jaren vijftig een electrische wagen wist te maken...

Al bij al een verrassend plaatje. Geen pareltjes, maar wel 10 leuke songs.

"When Worlds Collide" - 4:14
"Fuel Line" - 3:11
"Just Singing a Song" - 3:31
"Johnny Magic" - 4:18
"Cough Up the Bucks" - 4:38
"Get Behind the Wheel" - 3:08
"Off the Road" - 3:22
"Hit the Road" - 3:36
"Light a Candle" - 3:01
"Fork in the Road" - 5:47

18:00 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: neil young, young, fork in the road, cd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.