tumblr analytics

29-04-09

The Coathangers - Stop Stomp Stompin'

Genoeg van zeemzoete zangeresjes? Wel dan heb ik iets leuks voor jullie: The Coathangers, een wild meidengroepje uit Atlanta...

12:30 Gepost door Epic in Hotshot | Permalink | Commentaren (0) | Tags: coathangers |  Facebook |

28-04-09

Het lelijke eendje, naakte vrouwen en de pussycat dolls

Het lelijke eendje

Ken je het sprookje nog van het lelijke eendje? Ook in de muziekwereld loopt er zo eentje rond: Susan Boyle. De nieuwste ontdekking. Aanvankelijk lachte iedereen haar uit, tot ze haar mond opentrok. Wat een stem, maar oh wat is ze lelijk. Ik kreeg traantjes in mijn ogen toen ik onderstaande video zag...

Alleen naakte vrouwen in mijn kleedkamer !

Woorden van Tommy Lee. Als een vrouw zijn kleedkamer wil bezoeken, dan moet ze uit de kleren. Wat er verder met haar gebeurd, daar spreek ik me niet over uit. Ik hoop voor hem dat Susan Boyle geen fan is...

Nicole Scherzinger stapt uit Pussycat Dolls

Nicole stapt uit de Pussycat Dolls, ze wil een solo-carriere beginnen. Wie niet tegenwoordig?

12:30 Gepost door Epic in Telex | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-09

Illegaal downloaden, een pest?

Over illegaal downloaden zijn de meningen verdeeld. Praktisch iedereen doet het en dat kost de muziekindustrie handenvol geld. Dat is wat algemeen als waar wordt aangenomen. Vandaar ook dat de strijd tegen de downloader heviger is dan ooit. Vorige week nog werden de beheerders van Pirate-bay veroordeeld tot torenhoge boetes en voorbije winter kondigde onze Franse zuiderburen aan dat ze de illegale downloader een jaar lang de toegang tot het internet zouden gaan ontzeggen... Of het veel uithaalt? Tsja...

Gek of niet, een studie in Noorwegen toont net aan dat illegaal downloaden niet perse slecht hoeft te zijn. Meer nog: de kans dat een downloader ook legaal muziek gaat kopen is tien keer groter dan dat een "normaal" iemand dat zou doen.

Wat we nu moeten geloven, weet ik niet. Vandaar dat ik me heb voorgenomen me in de komende weken te verdiepen in deze materie. Een verslag hiervan volgt !

12:15 Gepost door Epic in Focus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: download, illegaal, pirate bay |  Facebook |

26-04-09

Bat for lashes - Daniel

Daniel when I first saw you
I knew that you had a flame in your heart
And under under our blue skies
Marble movie skies
I found a home in your eyes
We'll never be apart

And when the fires came
The smell of cinders and rain
Perfumed almost everything
We laughed and laughed and laughed
And in the golden blue
Cryin' took me to the darkest place
And you have set fire to my heart

When I run in the dark, Daniel
To a place that's worst ?
Under a sheet of rain in my heart
Daniel
I dream of home

But in a goodbye bed
With my arms around your neck
Into our love the tears crept
Just catch in the eye of the storm
And as my heart ran round
My dreams pulled me from the ground
Forever to search for the flame
For home again
For home again

When I run in the dark, Daniel
To a place that's worst?
Under a sheet of rain in my heart
Daniel
I dream of home

When I run in the dark, Daniel
To a place that's worst
Under a sheet of rain in my heart
Daniel
I dream of home

11:15 Gepost door Epic in Lyrics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lyrics, daniel, bat for lashes |  Facebook |

25-04-09

Hot or not? Lady Gaga

Een beetje Gaga zijn kan nooit kwaad... In het geval van Lady Gaga: trop is teveel. Ik denk dat iedereen het daarover wel eens is met mij. Iedereen? Nee, niet iedereen: Paris Hilton probeert er alles aan te doen haar te imiteren (foto3).

gaga1gaga2gaga_paris

11:52 Gepost door Epic in Foto | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pics, nipples, gaga, nipple slip, lady gaga |  Facebook |

23-04-09

CD : Fever Ray

fever rayLaten we eens naar het verre noorden trekken. Een koude en kille, maar oh zo mooie wereld. Karin Dreijer is net zo: koud en kil, maar ze maakt oh zo mooie muziek. Vroeger deed ze het met The Knife. Ze verwierf bekendheid met nummers als "heartbeats". En waarschijnlijk beangstigde die roem haar, want prompt besloot ze het solo te proberen: als Fever Ray.

Haar muziek klinkt nog altijd bekend in de oren, maar het is allemaal een stuk duisterder geworden. Net als een sprookje dat slecht af loopt. Verwacht je niet aan dansbare nummers, maar wel aan hypnotiserende ritmes. Digg.be omschrijft het als volgt: Dreijer heeft in haar eentje een muzikale wereld geschapen voor rusteloze dolers die moeiteloos alle zuurstof uit de longen trekt.

Het is een cd die je aangrijpt, al na een eerste luisterbeurt. Vandaar wordt hij door velen al "de plaat die terug te vinden zal zijn in de eindejaarslijstjes" genoemd. Misschien iets te veel eer?

Tracklist:
If I Had a Heart (3:49)
When I Grow Up (4:30)
Dry and Dusty (3:45)
Seven (5:10)
Triangle Walks (4:23)
Concrete Walls (5:40)
Now's the Only Time I Know (3:59)
I'm Not Done (4:19)
Keep the Streets Empty for Me (5:39)
 

12:45 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the knife, knife, album, fever ray |  Facebook |

22-04-09

Greenday, 21st Century Breakdown

Punk is big business geworden. Kijk maar naar Green Day. 'American idiot' verkocht als zoete broodjes en mede daarom zat iedereen te wachten op de opvolger '21st Century breakdown'.

De eerste single daar uit 'know your enemy' zal de komende dagen grijs gedraaid worden op de radio, da's nu al zeker. De single "is a clarion call to liberate yourself from televised crap. The lyrics aren't quite so explicit, but there is plenty of fist-pumping energy."

'21st century breakdown' zal op 15 mei verschijnen en is net als devoorganger een conceptalbum verdeeld in 3 acts.

ACT I HEROES AND CONS
Song of the Century
21st Century Breakdown
Know Your Enemy
¡Viva La Gloria!
Before The Lobotomy
Christian's Inferno
Last Night On Earth

ACT II CHARLATANS AND SAINTS
East Jesus Nowhere
Peacemaker
Last Of The American Girls
Murder City?
Viva La Gloria? (Little Girl)
Restless Heart Syndrome

ACT III HORSESHOES AND AND HANDGRENADES
Horseshoes and Handgrenades
The Static Age
21 Guns

 

21-04-09

Afrikaanse percussie - the end of the heartache

 Nu heb ik het gehad. De liefde is echt over. Vóór de paasvakantie ben enkel de laatste les nog geweest; de 3 weken daarvoor niet. En ik had de indruk dat ik gedurende die 3 weken niks gemist had, want ik kon eigenlijk nog vlotjes volgen. Tijdens de paasvakantie was er geen les. En gisteren avond was in principe de start van de laatste lessenreeks, met wellicht ook de voorbereidingen voor het festival. Ik had een gemakkelijk excuus om niet te gaan: ik was laat thuis gekomen en moest nog eten, waardoor ik onmogelijk tijdig in de les kon geraken. Maar de goesting was er ook niet meer.

Als nu de voorbereidingen voor het festival moeten beginnen, dan is dit een goed moment om te stoppen. Want ik heb geen zin om met die groep op het podium te staan. Ik voel mij niet betrokken met deze groep; ik wil er ook niet mee vereenzelvigd worden. En ik wil nog veel minder de eer van de groep gaan redden door enkele "indrukwekkende" solo's ten berde te brengen. Dat zou volgens mij enkel een lapmiddel zijn, om het sloppy spel van de rest van de groep te verdoezelen. In tegenstelling tot de groep van vorig jaar is dit helemaal geen "groep" die samenspeelt, eerder een aantal individuen die toevallig samen les volgen. Waarvan ik het meest van al gruwel, is het feit dat er een aantal mensen in die groep zitten die zich absoluut niet aan het tempo kunnen houden. Bepaalde ritmes moeten traag gespeeld worden (OK, ze zijn zeldzaam, maar Yankadi of Soli Lent - zoals de naam zelf zegt - moet wel traag worden gespeeld). Wat gebeurt er dan? Iemand, of een aantal personen, begint systematisch te versnellen. Als je dan moet overschakelen naar een snel ritme (zoals b.v. van Yankadi naar Makru), dan kan de helft niet meer volgen natuurlijk, want het ging al te snel.

Ik ben deze week dus thuis gebleven, maar de kans is heel groot dat ik vanaf nu elke maandag avond thuis zal zijn. En dat ik in september niet opnieuw start, alle goede intensies ten spijt om toch weer een groep op mijn niveau samen te stellen. Dat geeft me extra veel tijd om opnieuw de gitaren vast te pakken. Want ik moet dringend eens beginnen met nieuw werk uit te schrijven en op te nemen...

16:11 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: djembe, djansa |  Facebook |

Download - Black Box Revelation (de nieuwe single !!!)

blackboxNa het debuut 'set your head on fire' dat van twee jaar terug dateert, wordt het stilaan tijd voor nieuw werk van The black box revelation. Wanneer dat nieuw werk er aan komt weet voorlopig niemand, wel kan je momenteel een volledig nieuwe single downloaden via de site van Humo. 'High on a wire' is een blues-rock nummer dat volgens sommigen veel weg heeft van een Oasis nummer... Ontdek het zelf maar !

( Klik hier voor de download )

20-04-09

New releases: PJ Harvey, N.A.S.A. en Department of Eagles

PJ Harvey en John Parish - Black hearted love

Ergens in een donker bos, staat er een... springkasteel. Op dat springkasteel een lady in black: PJ Harvey. Zie daar het idee van Jake en Dinos Chapman, de ontwerpers van de clip bij 'black hearted love'.

PJ Harvey en John Parish spelen op donderdag 14 mei in de AB in Brussel. Het concert is al hopeloos lang uitverkocht.

N.A.S.A. - Gifted

Nog straffer is de clip bij 'Gifted' (N.A.S.A.): een leuk animatiefilmpje over de doodstrijd van een gecrashte ruimtereiziger. Opmerkelijk: de bijdrage van Kanye West, Santigold en popnimfje Lykke Li.


Department of Eagles  - No One Does It Like You

Een 'oorlogsfilm' geregisseerd door Patrick Daughters. Patrick Daughters regisseerde ondermeer de clips van 'wrong (depeche mode) en 'big girl' (Mika).