tumblr analytics

23-04-09

CD : Fever Ray

fever rayLaten we eens naar het verre noorden trekken. Een koude en kille, maar oh zo mooie wereld. Karin Dreijer is net zo: koud en kil, maar ze maakt oh zo mooie muziek. Vroeger deed ze het met The Knife. Ze verwierf bekendheid met nummers als "heartbeats". En waarschijnlijk beangstigde die roem haar, want prompt besloot ze het solo te proberen: als Fever Ray.

Haar muziek klinkt nog altijd bekend in de oren, maar het is allemaal een stuk duisterder geworden. Net als een sprookje dat slecht af loopt. Verwacht je niet aan dansbare nummers, maar wel aan hypnotiserende ritmes. Digg.be omschrijft het als volgt: Dreijer heeft in haar eentje een muzikale wereld geschapen voor rusteloze dolers die moeiteloos alle zuurstof uit de longen trekt.

Het is een cd die je aangrijpt, al na een eerste luisterbeurt. Vandaar wordt hij door velen al "de plaat die terug te vinden zal zijn in de eindejaarslijstjes" genoemd. Misschien iets te veel eer?

Tracklist:
If I Had a Heart (3:49)
When I Grow Up (4:30)
Dry and Dusty (3:45)
Seven (5:10)
Triangle Walks (4:23)
Concrete Walls (5:40)
Now's the Only Time I Know (3:59)
I'm Not Done (4:19)
Keep the Streets Empty for Me (5:39)
 

12:45 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the knife, knife, album, fever ray |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.