tumblr analytics

21-04-09

Afrikaanse percussie - the end of the heartache

 Nu heb ik het gehad. De liefde is echt over. Vóór de paasvakantie ben enkel de laatste les nog geweest; de 3 weken daarvoor niet. En ik had de indruk dat ik gedurende die 3 weken niks gemist had, want ik kon eigenlijk nog vlotjes volgen. Tijdens de paasvakantie was er geen les. En gisteren avond was in principe de start van de laatste lessenreeks, met wellicht ook de voorbereidingen voor het festival. Ik had een gemakkelijk excuus om niet te gaan: ik was laat thuis gekomen en moest nog eten, waardoor ik onmogelijk tijdig in de les kon geraken. Maar de goesting was er ook niet meer.

Als nu de voorbereidingen voor het festival moeten beginnen, dan is dit een goed moment om te stoppen. Want ik heb geen zin om met die groep op het podium te staan. Ik voel mij niet betrokken met deze groep; ik wil er ook niet mee vereenzelvigd worden. En ik wil nog veel minder de eer van de groep gaan redden door enkele "indrukwekkende" solo's ten berde te brengen. Dat zou volgens mij enkel een lapmiddel zijn, om het sloppy spel van de rest van de groep te verdoezelen. In tegenstelling tot de groep van vorig jaar is dit helemaal geen "groep" die samenspeelt, eerder een aantal individuen die toevallig samen les volgen. Waarvan ik het meest van al gruwel, is het feit dat er een aantal mensen in die groep zitten die zich absoluut niet aan het tempo kunnen houden. Bepaalde ritmes moeten traag gespeeld worden (OK, ze zijn zeldzaam, maar Yankadi of Soli Lent - zoals de naam zelf zegt - moet wel traag worden gespeeld). Wat gebeurt er dan? Iemand, of een aantal personen, begint systematisch te versnellen. Als je dan moet overschakelen naar een snel ritme (zoals b.v. van Yankadi naar Makru), dan kan de helft niet meer volgen natuurlijk, want het ging al te snel.

Ik ben deze week dus thuis gebleven, maar de kans is heel groot dat ik vanaf nu elke maandag avond thuis zal zijn. En dat ik in september niet opnieuw start, alle goede intensies ten spijt om toch weer een groep op mijn niveau samen te stellen. Dat geeft me extra veel tijd om opnieuw de gitaren vast te pakken. Want ik moet dringend eens beginnen met nieuw werk uit te schrijven en op te nemen...

16:11 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: djembe, djansa |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.