tumblr analytics

15-03-09

Concert Franz Ferdinand, AB Brussel (review)

Enkele weken terug noemde ik Bloc Party een van de betere concerts die ik had gezien. Wel: ik ga er nog eentje aan dat lijstje toevoegen: Franz Ferdinand. Franz kwam, zag en overwon. De AB ging vanaf de eerste noot plat voor de heren. Lang geleden dat ik een zo enthousiast publiek heb gezien.

En dat is best verwonderlijk te noemen. De band heeft een sabatjaar achter de rug en was daardoor in de vergetelheid geraakt. Bovendien kon het nieuwe album niet altijd op goede commentaren rekenen. "De groep is over zijn hoogtepunt heen" hoorde je verschillende journalisten zeggen. Met een extra portie electronica zijn ze groepen als Kaiser Chiefs en Bloc Party achternagegaan, maar echter zonder het gewenste resultaat: vernieuwend is het al lang niet meer.

Maar Franz en co hebben het heel slim aangepakt. In hun show wisselden ze nieuwe nummers af met hun hits (en dat zijn er intussen al een heleboel). Het eerste halfuur was schitterend: 'Do you want to', 'dark of the matinee' en 'walk away' zorgden voor een ware orgie van genot. Daarna slabakte het wat even, maar gelukkig herpakte de band zich. 'Michael' en 'ulysses' mochten afsluiten. En toen was het tijd voor de bisnummers. Daarvan onthouden we dat 'This fire' deed wat het moest doen: waardig afsluiten. 

Het was een concert volgens de regels van de kunst. Het publiek was laaiend enthousiast en mede daardoor werd het een onvergetelijke avond. Nieuwe afspraak deze zomer op Werchter !

Setlist
Come on home
Do you want to
No you girls
Dark of the matinee
Twilight omens
Walk away
The fallen
Take me out
Turn it on
40 ft
Bite hard
Michael
Ulysses

Lucid dreams
What she came for
Outsiders
This fire

18:45 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, franz ferdinand, ab, brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.