tumblr analytics

09-03-09

Lily Allen - It's not me, it's you

lilyDuffy, Adèle, Gabriella Cilmi kunnen allemaal beter zingen dan haar, maar toch ben ik fan van Lily Allen. Ze lijkt ontzettend veel op mij: een grote mond met een klein hartje, naief en arrogant, ...

Haar muziek lijkt enorm simpel, poppy en kinds. Dat is ook de eerste indruk als je naar 'It's not me, it's you' luistert. Pas als je echt goed naar de songs gaat luisteren, merk je dat Lily's songs doorspekt zijn met maatschappij- en zelfkritiek. Zo gaat 'Everyone's at it' over de cocaineplaag (1 op 6 partygangers zou gebruiken), 'the fear' over de consumptiemaatschappij, '22' over emancipatie. Iets persoonlijker wordt het in 'I Could Say' (foute liefdes), 'Back to the Start' (familieruzies) en 'He Wasn't There' (haar vader).

Haar stijl is dakboekachtig en werd door een boel andere britse zangeresjes gretig overgenomen: La Roux en Kate Nash om er twee te noemen. Leuk is ook dat Lily zichzelf flink op de korrel durft te nemen.

De muziek klinkt poppy met hier en daar een grappig accentje: het countrydeuntje bij 'not fair' en het steeds hoger klinkende 'fuck you' in het gelijknamige nummer.

Conclusie: op het eerste zicht een ietwat slecht gezongen pop-album, maar dan wel met een diepere achtergrond. Het zijn juist die songteksten die van Lily Allen iets unieks en ongeevenaards maken.

You go to the doctor and you need pills for sleeping
If you can convince him then I guess that’s not cheating
So your daughter's depressed well, get her straight on the Prozac
But little do you know; she already takes crack.

Tracklist
Everyone's at It (4:19)
The Fear (3:27)
Not Fair (3:21)
22 (3:04)
I Could Say (4:02)
Back to the Start (4:11)
Never Gonna Happen (3:26)
Fuck You (3:35)
Who'd Have Known (3:47)
Chinese (3:26)
Him (3:15)
He Wasn't There (2:51)

Extra tracks (niet op elke plaat)
Kabul Shit
Fag Hag
The Fear [Acoustic]
He Wasn't There [Acoustic]
Who'd Have Known [Acoustic]

12:08 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd, lily allen, it s not me it s you, allen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.