tumblr analytics

23-02-09

Muziek waarvan ik strontnerveus word - Dragonforce

In de reeks "Muziek waarvan ik strontnerveus word" zijn we aan aflevering 2 aanbeland. En vandaag blijven we een beetje in dezelfde lijn als de vorige aflevering. Het wordt gecatalogeerd onder "metal" maar ze halen naar eigen zeggen hun inspiratie uit popsongs (pop on steroids), het is technisch zeer sterk, maar het wordt op den duur super-irritant. Hun naam: Dragonforce.

Misschien kent niet iedereen deze britten. Daarom enkele video's om een idee te geven waarover het gaat.

<3-tal video's>

Je hebt het misschien zelf ook al gemerkt na deze 3 clips: elk nummer klinkt ongeveer hetzelfde. Sam Totman en Herman Li spelen tegen een waanzinnig tempo op hun Ibanez-gitaren. De geluidjes die ze daarbij produceren doen sterk denken aan Super-Mario, Pac Man en dergelijke. Beide heren zijn dan ook zot van videogames.

1 nummertje op zich klinkt eigenlijk nog leuk. Je staat ook versteld van de snelheid van de heren. Maar zet zo 4 of 5 nummers na mekaar op je MP3-speler en je zal snel de neiging krijgen om verder te skippen naar de volgende groep. Vooral het gebruik van de Whammy-pedaal (dynamische octaver/pitch shifter) tijdens die vingervlugge solo's gaat op den duur irriteren.

10:48 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.