tumblr analytics

16-02-09

Concert Bloc Party, AB Brussel (13 februari 2009)

bloc party

 

Belgen in een concertzaal zijn net koeien. Ze staren naar de band vooraan op het podium en vergeten er bij dat ambiance niet vanzelf komt. Dat was de kritiek na het Bloc Party-optreden van voorbije donderdag. Maar dat was donderdag... Vrijdagavond ging iedereen collectief uit de bol, wat bij Kele positieve reacties uitlokte. Alleen al dat "ge-boe", dat begrijp hij niet goed ("wij zijn vrienden").

Het was een show die me meer dan ooit aansprak. Een stuk beter ook dan hun vorige twee passages (werchter en lotto arena). Reden daarvoor: de krachtige stoerdere sound van de band. Het klinkt allemaal een stuk luider en ruiger dan bij vorige optredens. Voeg daarbij een uitstekende zaal en je weet: die avond kan niet meer stuk.

Gek, want het zijn nu net die electronica-invloeden die me tijdens het beluisteren van 'intimacy' zo tegenstaken. Ik heb het plaatje zelfs bijna de vuilbak ingekieperd. En wie mijn recensie las enkele maanden terug, weet dat ik niks positiefs daarover heb geschreven. Maar dat was de cd, live bleek alles perfect te kloppen. Meer nog: die electronische toets zweepte het publiek nog extra op.

Het concert was een perfecte mix tussen oud en nieuw werk. Oude nummers werden door iedereen meegebruld. Bij momenten werd er zelfs gecrowd-surft. Lang geleden dat ik dàt nog eens gezien heb.

Net als het publiek was ook Kele heel enthousiast. Drummer Matt Tong zat al spoedig in ontbloot bovenlijf te spelen en gitarist/bassist Russell Lissack en Gordon Moakes hielden zich wat meer op de achtergrond.

Veel had ik er niet van verwacht, ten onrechte zo bleek later. Ik kreeg een perfect optreden te zien van een gedreven groep die eigenzinnig blijft zoeken naar nieuwe sounds. Ik ben fan en hoop hen op Werchter terug te zien!

Link: Alles over Bloc Party.

Foto's : Bloc party in de AB

Setlist (onder voorbehoud) :
Trojan Horse
Hunting for witches
Positive tension
Halo
Signs
Song for Clay
Banquet
Blue light
Uniform
Mercury
So here we are
Like eating glass
Ares

Price of Gasoline
The Prayer
Helicopter

This Modern Love
Flux

13:31 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, bloc party, ab, brussel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.