tumblr analytics

12-02-09

Muziek waarvan ik strontnerveus word - Yngie

Geweldig toch, hoe zelfs recent nog boze reacties worden gegeven op mijn opinie over Megadeth frontman Dave Mustaine. Opvallend ook hoe sommigen zo opgaan in hun pleidooi, dat ze zelfs suggestief beginnen lezen...

Anyway, in één van mijn replieken hierop had ik het al eens over bepaalde andere artiesten die b.v. wel heel virtuoos zijn, maar die ik eigenlijk absoluut niet uit te staan vond. Dat gaf mij het idee om een mini-reeks te beginnen van muziek waarvan ik stront-nerveus word, goed wetende dat dit meer dan waarschijnlijk weer zal resulteren in een nieuwe flame-war. Maar dat neem ik er graag bij... Da's goed voor de kijkcijfers :-)

Om deze reeks te beginnen, verwijs ik naar mijn laatste reply in deze mini-flame war:

Een ander voorbeeld: Yngwie Malmsteen. Wordt als een virtuoos gitarist beschouwd. Die vent is inderdaad technisch zeer goed onderlegd. Maar heb je ooit de G3 met Satriani, Vai en Malmsteen gehoord? Dan is The Yng echt niet uit te staan. Da's er gewoon over. Voor mij dus ook geen CD's van Yngwie.

Ik heb enkele voorbeelden op YouTube opgezocht die enerzijds moeten aantonen dat Yngwie Malmsteen technisch gezien inderdaad een virtuoos gitarist is, maar dat hij zich in zijn virtuositeit zodanig vergalopeert, dat het op den duur serieus begint tegen te steken. Erger zelfs: het wordt zo irritant, dat ik er stront-nerveus van word. Want je hebt hier nu 3 voorbeeldjes, maar stel je voor dat je een hele CD moet beluisteren. Dan heb je het wel gehad. Het neigt meer naar gitaar-masturbatie.

Hier zijn dan de voorbeeldjes. Aan u om uit te maken of u er ook zo strontnerveus van wordt als ik.

Yngwie lesson:

Far beyond the sun:

Arpeggios from hell:

Ik ga mij deze keer niet wagen aan uitspraken over de man zijn uiterlijk, of ik krijg weer een flame-war vol misinterpretaties op mijn dak (hoewel ik die Carrera/Porsche Design zonnebril wel écht passé vind).

18:30 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: strontnerveus, irritant, yngwie malmsteen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.