tumblr analytics

31-01-09

Hype: La Roux vs Little Boots

De BBC noemde Little Boots "the sound of the year 2009", NME gaat voor La Roux. Aan jullie om te oordelen.

Little boots

Little Boots ofte Victoria Hesketh is geboren in 1984 en woont in Londen. Ze begon al vrij jong met muziek. Haar interesse: electronica. Het is een meid die al met verschillende grote namen heeft samengewerkt, ondermeer met Hot Chip. Uit die periode dateert de cover van 'Ready for the floor' (zie hieronder).

mp3    Little Boots -  Meddle (remix)

La Roux

LA Roux verwijst naar de favoriete haarkleur van Elly Jackson. Volgens NME.com mag je Little Boots vergeten, deze band heeft nl heel wat meer potentieel.

LaRoux

Net als Little Boots is dit een engels electropop groepje. Muzikaal is duidelijk de invloed te horen van jaren 80 pop (Depeche Mode, Eurythmics en The Human League).

mp3    La Roux - Fascination

mp3    La Roux - Quicksand

15:00 Gepost door Epic in Hype | Permalink | Commentaren (0) | Tags: little boots, download, free, legal, la roux |  Facebook |

30-01-09

Emiliana Torrini - Me and Armini (2008)

torriniVroeger waren ze schaars: vrouwelijke muzikanten. Nu worden we er mee overspoeld en om eerlijk te zijn: ik kan het alleen maar toejuichen.

De volgende in het rijtje is Emiliana Torrini. Ze is een Ijslandse met Italiaanse roots. Haar stemtimbre doet aan Bjork denken, maar daar houdt elke vergelijking op.

Je zou het niet zeggen, maar het is een succesvolle dame. Met 'Slow' schreef ze voor Kylie Minogue een wereldhit van formaat en voor Lord of the Rings - The two towers mocht ze de slotsong zingen.

Maar laten we het even hebben over "me and armini". Met dit plaatje is ze inmiddels al toe aan haar derde reguliere cd. Het is een plaatje vol pure folk-rock songs. Soms ingehouden en sober (birds), dan weer vrolijk (jungle drums) en af en toe sarcastisch (ha ha). Het is een heel gevarieerde cd die nooit gaat vervelen en waarop Emiliana bewijst dat ze een klassedame is, maar dat wisten we al, niet?

En wat het geheel nog leuker maakt: hij wordt na elke luisterbeurt beter en beter.

Tracklist:
Fireheads (3:44)
Me and Armini (4:18)
Birds (6:23)
Heard It All Before (4:14)
Ha Ha (3:16)
Big Jumps (3:02)
Jungle Drum (2:13)
Hold Heart (2:04)
Gun (5:46)
Beggars Prayer (2:56)
Dead Duck (5:36)

15:08 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: album, cd, emiliana torrini, me and armini |  Facebook |

Madonna komt naar Belgie (11 juli, Werchter)

madonna


Madonna komt naar België! En dat is voor het eerst! Madonna’s zeer succesvolle “Sticky and Sweet” tournee krijgt deze zomer een Europees staartje.  “Het is nieuw voor mij. Nooit eerder heb ik een tournee verlengd. Ik kijk er naar uit terug onderweg te zijn, om plaatsen te bezoeken waar ik nog niet geweest ben en om terug te keren naar steden waarvan ik hou”, verduidelijkt ze. Op zaterdag 11 juli houden Madonna en haar gevolg halt in het Festivalpark in Werchter. De ticketverkoop voor het allereerste concert van Madonna in België start volgende week zaterdag, 7 februari, om 9u.

De SMS ticket-code: MAD.
Officieel start de voorverkoop zaterdag 7 febr om 9 uur, maar het is al dikwijls voorgevallen dat de lijnen een uurtje vroeger open gingen. Bestellen via SMS doe je op deze manier:
Stuur een sms naar 3060 met code MAD, gevolgd door een spatie en het aantal tickets (max. 6) dat u wilt bestellen (ALLEEN kredietkaart). Tip: Check je profiel op goformusic.be (activeer SMS ticketing) nu al, het bespaart je heel wat ellende.
SUCCES !!!

09:38 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (0) | Tags: madonna, concert, werchter, tour |  Facebook |

28-01-09

Magnapop, Lay it down (1994)

Herinnert u zich deze nog? Magnapop (lay it down). Even je geheugen opfrissen misschien: Magnapop is een band uit Atlanta en was vooral midden jaren negentig enorm populair. Hun stijl: hakkende gitaren, net zoals ik het liefst heb. Momenteel werkt de band aan nieuw materiaal. Ik ben benieuwd.

A sense of worth
A sense of same
A sense of what is in your name
Of what it means to let you down
And pretend when you're around

Lay it down for the last time
And then turn away
Lay it down for the last time
Surely show your rage

I'm sorry doesn't matter
And it makes you mad
And if it always stays the same
Then you'll never see it
I'm sorry doesn't help it
And it turns you away
You know there's something there
And it's tearing away at

The part that kills your faith
The part that kills your faith

A sense of worth
A sense of same
A sense of what is in your name
Of what it means to let you down
And pretend when you're around

Lay it down for the last time
And then turn away
Lay it down for the last time
Surely show your rage
Lay it down for the last time
And then turn away
Lay it down

I'm sorry doesn't matter
And it makes you mad
And if it always stays the same
Then you never see it
I'm sorry doesn't help it
And it turns you away
You know there's something there
And it's tearing away at

The part that kills your faith
The part that kills your faith

A sense of worth
A sense of same
A sense of what is in your name
Of what it means to let you down
And pretend when you're around

Lay it down for the last time
And then turn away
Lay it down for the last time
Surely show your rage

Lay it down for the last time
And then turn away
Lay it down for the last time
Surely show your rage
Lay it down for the last time
And then turn away
Lay it down

 

19:55 Gepost door Epic in Oldies | Permalink | Commentaren (1) | Tags: magnapop, lay it down |  Facebook |

Rock Werchter 2009 - De eerste namen

metallicaHebben bevestigd voor Rock Werchter: Coldplay, The Killers, Placebo en top of the bill Metallica (voor de *tigste keer). Er wordt ook gefluisterd dat Oasis zou komen, maar dat is nog niet officieel bevestigd. De ticketverkoop start op 14 februari. Het festival vindt plaats van 2 tot en met 5 juli.

27-01-09

4 nieuwe radiozenders, fan Slipknot sterft aan hartaanval, Ronnie Wood failliet, Tina's laatste tour

VRT lanceert 4 nieuwe radiozenders

internetradio-vrt-4-nieuwDe VRT heeft vandaag vier nieuwe internetradiozenders gelanceerd. Ze behandelen elk een specifiek muziekthema. Het gaat om een continue uitzending zonder presentatoren en/of andere extra's.

Het betreft hier:
- Stubru Rock It! (alternatieve rock)
- Radio 1 classics (klassieke pop en rock)
- Klara Jazz
- Radio 2 Topcollectie XL (melodieuze/vlaamse muziek)

Naast deze vier nieuwe zenders, kan je ook al genieten van bestaande VRT radiostreams:
- MNM Hits : non-stop hits
- Nieuws+ : doorlopende nieuwsuitzendingen
- Ketnet-webradio : radio voor kinderen
- Klara Continuo : klassieke muziek

Deze radiozenders zijn uitsluitend via internet te beluisteren.
Link: VRT radioplayer (klik hier)

De komende weken zal je op onze blog een recensie vinden over deze zenders, kom dus zeker nog eens langs. Zelf je mening geven kan altijd via de reacties of email.

De laatste tournee...

Tina Turner is aan haar laatste tournee bezig (waar heb ik dat nog al gehoord). Voor haar extra concert in April zijn nog altijd tickets beschikbaar via goformusic.be. Was je er bij en wil je een verslagje lezen hierover? Klik dan even hier (goformusic.be).

Ronnie Wood failliet?

Het gaat niet goed met Ronnie Wood. De rollingstone die momenteel aanpapt met een russische schone en zijn vrouw een aanzienlijke schadevergoeding moest nalaten, zou het geld dat hij verdiend heeft met de jongste Rolling Stone tour er al volledig hebben doorgejaagd. Jonge vrouwen kosten veel geld, neem dat van mij aan. :)

Fan Slipknot bezwijkt aan hartaanval

slipnotNa het concert van Slipknot in Iowa is een fan bezweken aan een hartaanval. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt: ook in 2004 zou een hartaanval het leven gekost hebben van een fan uit Detroit...

26-01-09

Concert Kaiser Chiefs, AB Brussel (jan 2008)

kaiserTwee jaar terug zag ik ze aan het werk in het Hof ter Loo (klik hier voor de link). Toen waren ze nog een redelijk onbekend bandje. Hun eerste CD was net uit, ze hadden amper nummers genoeg om een vol uur te vullen. Sindsdien is het  heel snel gegaan voor de Kaisers. Hun optredens op Werchter en Pukkelpop waren legendarisch. Toen bekend raakte dat ze in de AB zouden optreden, aarzelde ik geen moment. Zo een grote band in zo een klein zaaltje? Dat kon alleen maar vuurwerk geven.

Volksmenner

Ongelooflijk dat een band die amper drie cd's uit heeft, al een greatest hits-concert kon brengen. Misschien klonk het allemaal een beetje te bekend, te voorspelbaar. Maar niemand die er zich aan stoorde. De hele zaal ging uit de bol bij de vele "oooohs" en "aaahs". Het was een uur lang dansen en brullen. En toen was het voorbij. 1 uur 15 minuten: het mocht wat mij betreft wat langer geduurd hebben, maar erover klagen gaan we niet.

Volksmenner Ricky Wilson zag er een stuk magerder uit dan bij zijn vorige passage. Maar wat wil je ook, als je je elk optreden volledig geeft? Het was duidelijk dat de band nog altijd met heel veel plezier en zonder al te veel tegenzin speelt. En dat werkt aanstekelijk. Niet alleen "Ruby" (zie video), maar ook "Na Na Na Na Naaa" werden door het publiek op gejuich onthaald. De tragere nummers ("tomato in the rain") werden wijselijk thuis gelaten. Zelfs de liedjes uit hun nieuwste cd klonken een pak beter dan op plaat. Daar waar ik vroeger nog twijfelde over het nut van het electronische kleedje van slappe nummers als "good days bad days" of "You want history", verdween dit gevoel volledig bij de live-versie.

Lichtshow

Als ik dan toch nog enige vorm van kritiek mag uiten: ik ergerde me een beetje aan de lichtshow tijdens het optreden. Er waren momenten dat ik mijn ogen dicht moest houden, omdat ik verblind werd. Ook de tijd dat de zanger van een band met een volgspot werd gevolgd, ligt blijkbaar ver achter ons. Wat ik op het podium te zien kreeg: donkere schaduwen. Maar dat even terzijde.

Conclusie: Vertrouwde kost, uitstekend gebracht.

Links

Verslag van hun optreden in Hof ter Loo - 2006
Kaiser Chiefs - Rock Werchter (2007)
Kaiser Chiefs - Rock Werchter (2008)
Kaiser Chiefs - artiestenpagina

13:17 Gepost door Epic in Concert | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concert, kaiser chiefs, ab, brussel, 2008 |  Facebook |

25-01-09

Shortlist - 25 januari 2009

Onze shortlist van deze week: een verrassende entree van Beirut (ja ja hij is terug). Ben je het er niet mee eens of wil je zelf een nummer voorstellen? Laat dan zeker een reactie achter!

01(--) Beirut - La llorona

02(03) Oasis – I’m outta time

03(06) Franz Ferdinand - Ulysses

04(09) Bon Iver - Lump Sun

05(04) Blitzen Trapper- Furr

06(02) Florence and the Machine - Dog Days are Over

07(01) Amanda Palmer - Oasis

08(--) Kaiser Chiefs – good days bad days

09(04) Lily Allen - The Fear

10(05) Kerli - Walking on Air

18:45 Gepost door Epic in Shortlist | Permalink | Commentaren (0) | Tags: shortlist |  Facebook |

25 jaar Botanique

«Brussel heeft twee wereldwonderen : de Grote Markt en het panorama van de Kruidtuin».

Sinds deze zin van Victor Hugo, 150 jaar geleden neergepend, heeft Brussel heel wat veranderingen ondergaan en is het uitzicht van de Kruidtuin afgeschermd door de dichtbebouwde stad, haar lanen en gebouwen.  Hoewel werd gesnoeid in de oppervlakte van de tuin, heeft deze toch zijn oorspronkelijke locatie behouden en heeft het gebouw van de Botanique zeer weinig uiterlijke wijzigingen ondergaan.

Binnen haar muren heeft de Botanique de meest ingrijpende veranderingen ondergaan. Van 1829 tot 1939 was het gebouw gewijd aan de wetenschap, daarna kende het een periode van lethargie alvorens in 1984 onderdak te bieden aan het cultureel centrum van de Franse Gemeenschap. Het Cultureel Centrum van de Botanique werd ingehuldigd op 24 januari 1984 en zal in 2009 zijn 25-jarig bestaan vieren.

Vandaag staat de Bota voor :
• Meer dan 220 concerten en ongeveer 450 groepen en artiesten op het podium per jaar, waarvan 40% uit België
• Een tiental tentoonstellingen en activiteiten rond plastische kunsten per jaar (waaronder 30% fotografie)
• Bijna 145.000 toegangskaartjes per jaar. 83% betalende plaatsen, 17% accreditaties
• Les Nuits Botanique in mei : meer dan 40 concerten verzorgd door meer dan 110 artiesten gedurende 8 tot 10 dagen

Deze verjaardag wordt in de loop van heel 2009 gevierd met 25 activiteiten of verwezenlijkingen in de verschillende disciplines, die de werking van de Botanique, haar toonaangevende producties, haar voornaamste samenwerkingen, haar gebouw en haar prestigieuze kader zullen benadrukken.

De 25 geplande activiteiten... (korte opsomming)

1.«Come to me !» expo Marie-Jo Lafontaine – van 18 december 2008 tot 22 februari 2009
2. Entre Vues (Ontmoetingen) – van 2 tot 6 februari 2009
3. Boutik Rock – van 18 tot 21 februari 2009
4. AB – Bota – 27 en 28 februari 2009
5. Persconferentie Nuits Botanique – maart 2009 - Parijs
6. Soiree Pure FM – Bota – april 2009
7. Voix d’auteurs
8. Les Nuits Botanique - van 6 tot 16 mei 2009
9. Nuit belge – 13 mei 2009
10. Babel Live II – 12 mei 2009
11. Federatie van Europese festivals «De Concert !»– 13 mei 2009
12. Christophe op Les Nuits Botanique met het Mons Orchestra en genodigden. Zat 16 mei 2009
13.«De Botanique in het licht» – lente 2009
14. «Belgisch Feest» - juni 2009
15. «Belgicum» Fototentoonstelling Stephan Van Fleteren – van 4 juni tot 16 augustus 2009
16. «From Belgium» Fototentoonstelling in het park – zomer 2009
17. Soiree Café Bota – 20 juni 2009
18. «Controverses» – september / oktober 2009
19. Pierre de Lune – 21 november 2009
20. Lokale avond – 18 december 2009
21. Renovatie van de groenzones – het hele jaar
22. Het park in het licht
23. Soiree Bota’carte
24. Website
25. Contrat-programme en renovatiewerken

15:00 Gepost door Epic in Focus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 25 jaar, botanique, brussel |  Facebook |

24-01-09

Free download - Beirut (My Night With The Prostitute From Marseille) , Golden Filter, Deer tracks

Beirut - My Night With The Prostitute From Marseille

Dit nummer is een track uit het nieuwe Beirut album dat er volgende maand aan komt. Die cd bestaat uit twee EP's. De eerste ‘March Of The Zapotec’ klinkt zoals de Beirut die we kennen uit de Nantes-periode. Op 'Holland', het tweede plaatje, gaat Zach Condon de electronische weg op. 'My Night With The Prostitute From Marseille' is een track hier uit.

mp3    Beirut - My Night With The Prostitute From Marseille

The Golden Filter - Solid Gold

golden_filter


The Golden Filter is een band uit New York. Veel is er niet over bekend, de bandleden houden hun identiteit angstvallend geheim. Maar ze maken leuke muziek en dat is toch 't belangrijkste, niet?

mp3    The Golden Filter - Solid Gold

The Deer Tracks - Yes This Is My Broken Shield

Een zweeds duo dat wat met electronica heeft ge-experimenteerd...

mp3    The Deer Tracks - Yes This Is My Broken Shield

18:45 Gepost door Epic in MP3 | Permalink | Commentaren (1) | Tags: golden filter, beirut, download, deer tracks |  Facebook |