tumblr analytics

30-01-09

Emiliana Torrini - Me and Armini (2008)

torriniVroeger waren ze schaars: vrouwelijke muzikanten. Nu worden we er mee overspoeld en om eerlijk te zijn: ik kan het alleen maar toejuichen.

De volgende in het rijtje is Emiliana Torrini. Ze is een Ijslandse met Italiaanse roots. Haar stemtimbre doet aan Bjork denken, maar daar houdt elke vergelijking op.

Je zou het niet zeggen, maar het is een succesvolle dame. Met 'Slow' schreef ze voor Kylie Minogue een wereldhit van formaat en voor Lord of the Rings - The two towers mocht ze de slotsong zingen.

Maar laten we het even hebben over "me and armini". Met dit plaatje is ze inmiddels al toe aan haar derde reguliere cd. Het is een plaatje vol pure folk-rock songs. Soms ingehouden en sober (birds), dan weer vrolijk (jungle drums) en af en toe sarcastisch (ha ha). Het is een heel gevarieerde cd die nooit gaat vervelen en waarop Emiliana bewijst dat ze een klassedame is, maar dat wisten we al, niet?

En wat het geheel nog leuker maakt: hij wordt na elke luisterbeurt beter en beter.

Tracklist:
Fireheads (3:44)
Me and Armini (4:18)
Birds (6:23)
Heard It All Before (4:14)
Ha Ha (3:16)
Big Jumps (3:02)
Jungle Drum (2:13)
Hold Heart (2:04)
Gun (5:46)
Beggars Prayer (2:56)
Dead Duck (5:36)

15:08 Gepost door Epic in CD review | Permalink | Commentaren (0) | Tags: album, cd, emiliana torrini, me and armini |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.