tumblr analytics

22-01-09

Concertagenda - Emiliana Torrini en Beirut

Ongelooflijk, maar waar: als je naar de concertlijst op livenation kijkt, dan zal je merken dat een groot deel ervan uitverkocht is. Geen tickets meer voor Bloc Party, Kaiser Chiefs, AC/DC, Metallica, PJ Harvey, Franz Ferdinand ... en zo kan ik nog even doorgaan.

Maar tussen al die volgeboekte concerten, heb ik er toch nog twee gevonden die de moeite waard zijn. Al vermoed ik dat het voor het Beirut-concert in de Botanique nu ook al te laat is.


Emiliana Torrini (Muziekodroom, Hasselt, 2 febr 2009)

Wie neuriet 'My heart is beating on the jungle drum' nu niet mee? Als Emiliana Torrini spreekt - in dit geval zingt - zwijgt al de rest. De meest diepzinnige gesprekken stoppen abrupt bij de eerste klanken van deze Ijslandse met Italiaanse roots. Met uitermate veel precisie in elkaar geknutselde muziekjes, begeleid door zang waar zelfs de haren van je oren van gaan rechtstaan. Dit jaar bracht ze het album 'Me and Armini' uit. Een plaat die de stelling 'hemelse, pure, ondefinieerbare muziek' alle eer aandoet en overal bejubeld wordt met het maximum van de sterren. Mis daarom dit unieke, sfeervolle concert van deze klassevrouw - die overigens 'Slow' van Kylie Minogue schreef - niet!

Beirut (Botanique, Brussel, 6 mei 2009)

De multi-instrumentist Zach Condon koppelt een intelligente ‘songwriting’ aan composities waar koperinstrumenten en percussie overheersen. Hij laat zich inspireren door de volksmuziek uit de Balkan, het Franse lied, de Mexicaanse troubadours en zeker ook de synthetische pop uit de jaren 80. Beirut brengt een nieuw album uit dat in werkelijkheid bestaat uit twee EP die qua stijl diametraal tegenover elkaar staan: „March off the Zapotec“ en „Holland“. Live, omringd door talrijke extravagante muzikanten, goochelt dit jonge wonder met zijn trompet, zijn ukulélé en zijn micro om zo tot solide en wondermooie composities te komen.

20:00 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (0) | Tags: agenda, concert, emiliana torrini, beirut |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.