tumblr analytics

06-01-09

Neil Young & Crazy Horse - Live at the Fillmore East 1970 (2006)

live at the filmoreDat Neil Young al jaren bezig is met het uitbrengen van zijn volledig archief op CD/DVD is al lang geen geheim meer. Alleen lijkt het er maar niet van te komen. Om de honger van de vele fans te stillen, is er ondermeer 'live at the Fillmore - 1970'. Het betreft hier een concert dat ten tijde van 'Everybody knows this is nowhere' werd gespeeld en waarop een electrische Neil te bewonderen is. Voor de fans van de akoestische en beverige Neil Young, is er 'live at Massey Hall - 1971', maar dat even terzijde.

Waar je je aan mag verwachten: een kort concert van 6 nummers, stuk voor stuk klassiekers die elke Neil Young fan doen watertanden. Vooral de uitgerekte versie van 'down by the river' en 'cowgirl in the sand' kan je gerust legendarisch te noemen. De peetvader van de grunge is er namelijk te horen samen met Danny Whitten, voormalig Crazy Horse gitarist die een jaar later zou overlijden aan een overdosis drugs. Dit gebeuren vormde onder meer de aanleiding tot 'tonight is the night', een weinig opbeurend album. Maar ook dat is een ander verhaal.

De bonus DVD doet een heleboel lekkers vermoeden, maar niks van dit alles. Hoofddoel van de dvd is om de songs Hi-Def geluid mee te geven. Leuk: de vele foto's en aantekeningen van Neil over de verschillende nummers én de verborgen movie.

Kortom: een echt plaatje voor de die-hard fans.

Tracklist :
Everybody Knows This Is Nowhere (3:36)
Winterlong (3:40)
Down by the River (12:24)
Wonderin' (3:35)
Come on Baby Let's Go Downtown (3:51)
Cowgirl in the Sand (16:09)

13:20 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (0) | Tags: crazy horse, live, 1970, neil young, fillmore |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.