tumblr analytics

02-01-09

Who Killed Amanda Palmer ?

amandapalmer


The Dresden Dolls zijn niet meer. Leve de Dresden Dolls! Amanda Palmer, lead zangeres, heeft er de brui aan gegeven, maar niet getreurd: ze gaat solo verder.

Hoe haar muziek klinkt? In ieder geval een stuk rustiger, want ze is ouder geworden. Maar laten we haar zelf aan het woord laten. In Kindamuzik verwoordde ze het een tijdje geleden zo:

"Met The Dresden Dolls móésten we schreeuwen om gehoord te worden en dat deden we dus ook. Dat hoeft nu minder. Letterlijk, zoals op de plaat. Figuurlijk ook. Dat heeft veel te maken met ouder worden. Ik ben 32 nu en in veel opzichten een andere Amanda dan toen ik 28 was. Schreeuwen naar mensen is niet effectief; contraproductief zelfs. Ik doseer beter, bewuster."

"Het is net als seks. Je kunt animale, luid schreeuwende, de buren teisterende, beestachtige seks hebben en de sterren van de hemel neuken als je in je twintiger jaren bent en een paar jaar later kom je erachter dat je net zo goed zachtmoedige, liefdevolle, gloedvolle seks kunt hebben die net zo goed, méér zelfs, intense kracht heeft. Iedereen leert - hopelijk - naar mate men ouder wordt, het ene moment het ene en het andere moment het andere te kiezen langs dat spectrum dat er is aan opties. Dat doe ik nu in mijn muziek ook. Er zijn momenten die vragen om gebrul en lawaai en dan komt het ook. Er zijn nummers die om gefluister en lieve woorden vragen en dan zijn die er."

"Het is tegelijk belangrijk om niet die jongere kant van jezelf te veroordelen vanuit het nu. Je moet het waarderen en respecteren om wat het was en ís, want ik speel 'Girl Anachronism' en 'Bad Habit' nog steeds graag live. Veel mensen sowieso en ook oudere artiesten verbranden bruggen naar vroeger: 'daar wil ik niet meer van weten', 'dat wil niet meer spelen'… Ik probeer altijd een hommage te brengen aan mijn jongere zelf. Dat heeft mij gemaakt tot wat ik nu ben en in puurheid door ervaring en met de jaren nú durf te tonen: It's all there, baby! - It's all there op de plaat, in het boek, in de video's, en dit is pas het begin. Ik zou doodgaan als ik zou ophouden met nieuwe dingen maken en vooral: met performen. En vergeet vooral niet: Amanda Palmer is níét Amanda fucking Palmer!"
( bron: kindamuzik )

Haar nieuwe album zullen we binnenkort bespreken.

 

De commentaren zijn gesloten.