tumblr analytics

30-11-08

Guns 'N Roses, Chinese Democracy

chinese democracyIk heb hem al een paar keer gehoord, de nieuwe Chinese Democracy, maar ik word er niet echt warm van. Om een of andere reden slaat de vonk niet over.

Overdreven werkijver

En toch heeft Axl Rose kosten noch moeite gespaard. 13 jaar lang sleutelde hij aan het album waarvan iedereen verwachtte dat het nooit zou verschijnen. En dat merk je: over elke noot, over elk woord is lang nagedacht. De liedjes zijn af... En misschien is dat nu net het probleem. Het klinkt allemaal zo gladjes, dat ik enig "gevoel" en "emotie" mis.

Bovendien is het plaatje voor mij allemaal nogal te poppy. Het enige wat overbleef van die vroegere superband (ik was een hevig fan), is de scheurende stem van Axl en ook die werd bij momenten digitaal bijgestuurd.

Het wachten waard?

Een waardige opvolger van Appetite for destruction of use your illusion is het dus niet geworden. Geen epische songs a la 'november rain' of scheurende rock als 'sweet child of mine'.  Wat we wel voorgeschoteld krijgen: een flauw afkooksel. En zelfs dat nog niet, want het plaatje heeft zijn eigen sound. Toch nog 1 verdienste.

Conclusie: links laten liggen en nog eens 13 jaar wachten op een hopelijk beter vervolg.

Tracklist

Chinese Democracy (4:43)
Shackler's Revenge (3:37)
Better (4:59)
Street of Dreams (5:01)
If the World (5:10)
There Was a Time (6:41)
Catcher N' the Rye (6:07)
Scraped (3:41)
Riad N' the Bedouins (4:10)
Sorry (6:26)
I.R.S. (4:22)
Madagascar (6:07)
This I Love (6:39)

 

De commentaren zijn gesloten.