tumblr analytics

13-11-08

14 jaar Chinese democracy

Maar liefst veertien jaar heeft onze Axl Rose aan Chinese democracy gewerkt, dat is 1 jaar per track. Het zijn 14 woelige jaren geweest. Een kort overzicht:

bucketheadBuckethead (zie foto) nam een deel van het gitaarwerk op zich. Hij verliet de band in 2004. Ozzy Osbourne bood hem een job aan, op voorwaarde dat hij die idiote emmer van zijn hoofd haalde. Buckethead weigerde.

Ook Brian May (Queen) zou meegespeeld hebben op 1 nummer ("catcher"). Wat er van zijn werk in de finale mix overblijft, is niet bekend.

Naast de hele reeks aan artiesten, passeerden ook een groot aantal producers de revue. Teveel om op te noemen. :)

Guns and roses trad de voorbije 10 jaar verschillende keren op. Hun passage op Pukkelpop staat nog altijd in mijn geheugen gegrifd: anderhalf uur wachten. De weide was 1 grote modderpoel en de camping was mede daardoor ontruimd. Toch heb ik genoten.

Slash verliet de band in 1996. Toch is hij redelijk positief over het nieuwe album. "When I left I was pretty pissed off for having to leave in the first place. I'm just waiting for the record to come out, so I'm glad where it's got to the point that that's happening."

Het album zou maar liefst 13 miljoen dollar gekost hebben en is daarmee veruit het duurste album ooit.

Wie niet blij is met de release van het album, is Dr Pepper. De frisdrank-gigant beloofde iedere amerikaan een gratis drankje, als het album nog in 2008 zou uitkomen. Wat dus het geval is... Van een dure stunt gesproken.

Heel wat nummers lekten voortijdig via het internet. 'Shackler's Revenge' was het eerste nummer dat officieel gereleased werd en dit via 'Rock Band 2'. 'If the world' vormt dan weer de end-tune van Russell Crowe's thriller 'Body of lies'.

En eind november is hij er eindelijk: het hele album.

De commentaren zijn gesloten.