tumblr analytics

04-11-08

Machine Head - live band of the year

Wie tickets heeft besteld voor het Metallica-concert van 5 maart, weet het ondertussen al: Machine Head zal - naast The Sword (nooit van gehoord) - het voorprogramma verzorgen.

Dat Metallica deze groep als voorprogramma heeft gekozen, is niet verwonderlijk. Machine Head heeft namelijk een ijzersterke live-reputatie. De groep van Robb Flynn werd dit jaar niet voor niets gekozen als live band of the year door de lezers van Total Guitar en kregen een gelijkaardige award op op Metal Hammer's Golden Gods of Metal 2008.

Qua muziek heeft Machine Head een evolutie doorgemaakt. Hun vroegere werk was eerder nu-metal, met droning riffs, zij het eerder monotoon... Nu - wellicht mede door de komst van gitarist Phil Demmel - is hun sound sterk geëvolueerd, met veel rijkere arrangementen met veel effecten, inclusief Wah-Wah, Tremelo, Phaser en dergelijke en solo's.

Wie Machine Head nog niet kent en niet wil wachten tot het Metallica-concert van 5 maart, moet dringend eens naar de site Road Runner Records gaan (www.roadrunnerrecords.com). Dat is het label van Machine Head. Op de artist-pagina van Machine Head is er heel wat muziek te beluisteren en/of te downloaden.

Links:

 

De commentaren zijn gesloten.