tumblr analytics

23-10-08

Kaiser Chiefs: liever een jaar pauze

kaiser cheifsDe Kaiser Chiefs hebben een derde CD uit: 'Off with Their Heads'. Tijd dus voor interviews in een heleboel "boekskes". Wat ik onthouden heb:

Rustpauze

Eigenlijk was de band toe aan een jaar rustpauze. Maar omdat het schrijven van nieuwe nummers zo vlot ging, is er toch een nieuwe cd gekomen. Het resultaat: een nieuwe tournee (onder meer in de AB), heel wat promotie-acties en interviews... Maw: opnieuw een drukke periode.

Een CD die anders klinkt dan de vorige

Na de slechte kritieken op voorganger 'Yours Truly, Angry Mob' werd het roer compleet omgegooid. 'Off with Their Heads' is meer dansgericht dan de voorganger en redelijk kort met gastoptredens van onder meer Lily Allen. "We zijn nu meer indiedance gaan maken en dat is de muziek waar we mee opgegroeid zijn."

'Never miss a beat' kennen jullie waarschijnlijk al. Laat dit nu net het nummer zijn dat het meest aanleunt bij wat we van de band gewoon zijn. Maar hou er rekening mee: dit nummer is niet representatief voor de rest van de cd.

Mark Ronson

Stephen Street, producer van de eerste twee albums, werd vervangen door Eliot James. Althans: dit was de bedoeling, want ook Mark Ronson bood zijn diensten aan. Omdat het met Mark zo goed klikte, besloot de groep met hem verder te gaan. Over het dumpen van Stephen Street: "We wilden een compleet nieuw album en dus was het maar logisch ook dat we een andere producer namen". Bovendien wou de groep samenwerken met een leeftijdsgenoot. "We wilden dit keer iemand van onze eigen leeftijd. We merkten dat we soms aan producers uit moesten leggen wat we bedoelden. Met iemand waar geen generatiekloof mee is, werkt het veel makkelijker. Je werkt dan veel meer op intuïtie." Dat Stephen te oud was, wil de band niet bevestigen. "Stephen is meer een vaderfiguur".

Quotes

"We wrote the wrong album at the wrong time. The thing was that we had a huge single, Ruby, and it kind of overshadowed the album really." (gitarist Whitey over Yours Truly Angry Mob)

Link

Kaiser Chiefs : Artiestenpagina.

De commentaren zijn gesloten.