tumblr analytics

22-10-08

Kings of Leon, Only by the night (2008)

kingsofleonDe neefjes en broertjes Follwill boeren goed. Enkele jaren geleden waren ze nog een onbekend alternatief bandje. Tegenwoordig bestormen ze de hitlijsten met 'sex on fire'. De verwachtingen zijn dan ook hoog voor hun nieuwe cd 'only by the night'.

U2 en Coldplay achterna

Wat meteen opvalt, is het zware "southernrock"-geluid aangevuld met het sublieme stemgeluid van frontman Caleb Followill. De commentaren in verschillende kranten en weekbladen zeggen genoeg: de Kings of Leon zijn klaar voor het grote succes. "Stadion-muziek" noemen velen het en meteen worden de Kings toegevoegd in het rijtje waar ook U2 en Coldplay toe behoren.

Opener 'Closer' is meteen een schot in de roos en doet verlangen naar meer. 'Sex on fire', een verwijzing naar liefje Liv Tylor, kent iedereen intussen. 'Use somebody' is bombastisch en mét achtergrondkoor, terwijl 'I want you' eenvoudig simpel is.

Is 'populair' een vies woord?

En toch had de plaat geen tien minuten langer mogen duren. Mijn aandacht ebde vrij snel weg, omdat het toch allemaal net iets teveel van het goede is. Bovendien hou ik meer van het vroegere en iets minder toegankelijke werk. Ik vrees dat voor mij de tijd gekomen is om Kings of Leon los te laten. "Te groot, te gewoon".

Tracklist (totale tijdsduur 42:34) :
Closer (3:57)
Crawl (4:06)
Sex on Fire (3:23)
Use Somebody (3:50)
Manhattan (3:24)
Revelry (3:21)
Seventeen (3:05)
Notion (3:00)
I Want You (5:07)
Be Somebody (3:47)
Cold Desert (5:34)

De commentaren zijn gesloten.