tumblr analytics

20-10-08

De beerput die online ticketverkoop noemt

Uitverkocht

Het hele goformusic circus heeft me met een kater van hier tot in Tokio achtergelaten. En nochtans had ik het grondig voorbereid. Dit weekend netjes mijn profiel ge-update. Op voorhand de sms code in mijn gsm gezet... Dit keer zou ik meer geluk hebben!!!

1 minuut na 8 dan mijn smsje verstuurd en o wonder: ik kreeg direct een antwoord terug.
" Dit event is uitverkocht. "
Even dacht ik aan een technisch mankement, wat bij Goformusic meer dan logisch is. Vandaar dat ik nog vijf smsjes heb proberen sturen. Het resultaat: NIKS.

Tickets te koop vanaf 7 uur ipv 8 uur

Een concert uitverkopen in minder dan 1 minuut? Dat is (praktisch) onmogelijk. Twee uur later is me de oorzaak bekend: blijkbaar werden de kaarten reeds vanaf 7 uur ter beschikking gesteld.

Niet alleen heeft Goformusic een kut-site en telefoondienst die direct plat liggen, ze kunnen niet eens aan duidelijke afspraken houden. Voor zover ik weet, is 8 uur 8 uur.

Woekerprijzen

Voeg daarbij dan nog het feit dat enkele klootzakken hun tickets direct op ebay zetten tegen woekerprijzen en het feit dat Hollandse (legitieme?????) ticketsites vorige week reeds tickets aanboden aan woekerprijzen, en je weet meteen dat ik een pesthumeur heb.

Er blijven een heleboel vragen door mijn hoofdje spoken. De komende weken zal ik proberen een aantal instanties te contacteren op zoek naar antwoorden...
- Ik vraag me af waarom er niks ondernomen wordt tegen die woekeraars.
- Hoe geraken die aan zoveel tickets als iedereen er normaal gezien maar maximaal 4 mag bestellen?
- Hoe komt het dat een paar dagen voor de officiele verkoop er al tickets te krijgen zijn? Werkt Goformusic hieraan mee of gaat het hier om valse tickets?

Oproep

Uit een krantenartikel van een aantal maanden terug, blijkt dat wat die ticketdiensten doen volledig legaal is. Ik citeer (bron: nieuwsblad.be) Ook tegen de georganiseerde 'woekeraars' valt weinig te beginnen, want wat ze doen is perfect legaal. Zo is er de site www.budgetticket.nl. ,,Wij bieden u de mogelijkheid om toch bij uitverkochte concerten, evenementen en sportwedstrijden aanwezig te zijn'', luidt het. Tickets zijn er aan bijna het dubbele van de prijs te krijgen. ,,Tegen die praktijken valt weinig te beginnen. Hier heerst de weg van vraag en aanbod'', zegt de Federale Overheidsdienst Controle en Bemiddeling...

En toch is de oplossing vrij simpel: KOOP GEEEEEEN TICKETS VAN PROFITEURS DIE ZICH WILLEN VERRIJKEN OP DE KAP VAN DE ECHTE MUZIEKLIEFHEBBER.

11:16 Gepost door Epic | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ticket, metallica, sportpaleis, ebay, woekerprijzen |  Facebook |

Commentaren

Wablieft?!
Ik kan bijna niet geloven dat dit concert in stilte werd uitverkocht terwijl duizenden muziekliefhebbers vol ongeduld wachtten op de start van de ticketverkoop.

Ook ik kwam deze morgen terecht op een overvolle server. Na verschillende malen proberen, toch binnen geraakt en tickets vast gelegd (dat dacht ik toch). Een bevestigende e-mail liet me weten dat ik 0,00 euro diende te betalen. Vervolgens uren proberen om op de 070 infolijn binnen te geraken (ik hoop dat dit me geen bom geld gaat kosten).
Hier liet men mij weten dat ik op de reservelijst sta!!!??? Als er plaatsen vrij komen zal men mij per e-mail contacteren.

Ik ben eens benieuwd.

Gepost door: Mistix | 20-10-08

Same story Zelfde verhaal bij ons. Gisteren ook al de sms klaargezet. Om Acht uur sms verstuurd met als antwoord: deze code is nog niet geldig. Enkele minuten later nieuwe sms gestuurd. Antwoord: technische problemen. Een derde sms gestuurd waarop als antwoord kwam: uw aanvraag is in behandeling. Om 8u14 opnieuw een sms 'concert uitverkocht'. Op de ticketsites of via de telefoon zijn we zelfs nooit binnengeraakt. We staan ook op de reservelijst.
Balen pfff.

Gepost door: Liefje | 20-10-08

De commentaren zijn gesloten.