tumblr analytics

03-10-08

Afrikaanse percussie - de kogel en de kerk...

... die hebben - raar maar waar - met mekaar iets te maken, vooral als het een door het andere is. Maar wat die 2 met Afrikaanse percussie te maken hebben? De finale oplossnig zou zijn gerealiseerd... Het is een creatieve oplossing, maar uiteindelijk het beste voorstel dat we tot op heden konden krijgen, zeker in vergelijking met het halfslachtige voorstel van 1 keer les per maand...

Waarop komt het neer? Wij sluiten aan bij de groep van de semi-gevorderden 1. Die hebben les van Marijn op maandag van 20u30 tot 22u, het moment waarop ik de eerste 3 jaar ook les had. Maar er blijft wel een feitelijke scheiding tussen het niveau semi-1 en semi-2. De groep semi-1 is niet geïnteresseerd in solotechnieken noch in djuns, enkel in djemberitmes. Die taak is dan weer voor ons, semi-2, weggelegd. Dat komt trouwens goed uit voor Marijn, want hij had voor zijn lessen geen djunspelers meer, een taak die vroeger door de gevorderden werd uitgevoerd.

Op zich is dat een heel mooi alternatief, het beste wat ze konden bedenken, om tegelijk hun gezicht én hun portemonee te redden. Want per leerling wordt er 260 EUR opgehaald. Dus reken maar uit: maal 7. Enige spijtige: voor 2 van ons groepje kan dit absoluut niet: 2 doen op maandag Afrikaanse dans op het uur van de percussie. Eentje daarvan is ondertussen doorgeschoven naar de gevorderden-groep. Voor eentje is er nog geen oplossing.

Patrick heeft bijna gesmeekt om nu maandag toch de lessen aan te vatten. Want hij wil ons echt niet kwijt. Naar volgend jaar toe heeft hij wel weer beloofd dat wij weer op ons vertrouwde uur les zullen krijgen. Ik ben benieuwd... Maar eerst maandag naar Nieuwenrode, voor de eerste les van het schooljaar! Met mijn nieuwe boekentasje :-)

15:06 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: djansa, djembe, afrikaanse percussie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.