tumblr analytics

01-10-08

Afrikaanse percussie - nog steeds geen duidelijkheid over de lessen

Vorige week berichtte ik al over de onduidelijkheid en onzekerheid met betrekking tot onze lessen Afrikaanse percussie. Vorige week donderdag ochtend kreeg ik dan eindelijk telefoon van onze leraar. Hij bevestigde me wat ik toen al wist: die avond zouden wij nog geen les hebben. De eerstejaars zouden op hun voorziene uur, 20u30 dus, les krijgen. Dan zou hij hen vragen of ze bereid waren om te wisselen van lesuur. Dat betekende dus dat er voordien nog nooit formeel was gevraagd om te wisselen van lesuur, misschien hoogstens steekproefgewijs gepolst. We wisten al dat wisselen voor 2 personen absoluut niet zou kunnen. Indien het zou beperkt blijven tot die 2, dan was er geen probleem. Dan zou er sowieso gewisseld worden. Zouden er echter meer zijn die liever niet wisselden, bijvoorbeeld 5 of 6, dan zou het blijven zoals het was. Maar dan zitten ze ook zonder Semi-2.

Hij beloofde me dat hij me vrijdag zou terugbellen om uitsluitsel te geven. Alleen had hij niet gezegd van welke week... Ondertussen zijn we woensdag en weet ik nog van niks. Morgen zouden we onze eerste les moeten krijgen (eigenlijk zelfs al onze tweede, maar de eerste was dus al afgelast). Ironie van de zaak was dat het vorige week vrijdag de laatste vrijdag van de maand was en traditiegetrouw is het dan de maandelijkse djam-sessie met alle jaren samen. 't Zal schoon geweest zijn: wij hebben nog geen les gehad en de eerstejaars kennen nog niet het verschil tussen "toe" en "ta", dus wat zouden die op een djam kunnen gaan doen...

Wat me het meest van al ergert, is dat wij, als semi-2, gedurende 3 maanden in de veronderstelling waren dat ons lesuur hetzelfde zou zijn als vorig jaar, om 20u30 dus, terwijl we na 3 maanden moesten vaststellen dat er - ondanks ons protest - niks was veranderd.

En andere scholen? Er zijn er enkele in Brussel. Enerzijds bij Babara Bangoura en anderzijds bij Muriel Finet. Ik ben ervan overtuigd dat beide scholen een zeer waardig alternatief zullen bieden voor Djansa. Maar ik zie mezelf 's morgens niet in mijn kostuumpje de trein opstappen en in Brussel bij mijn werkgever binnenstappen met mijn djembe op mijn rug. In Antwerpen is er ook een school, maar daarvoorb en ik al te ver gevorderd en anderzijds is het lesuur helemaal niet haalbaar (om 17u30 in Borgerhout). In Puurs zou er ook nog een school moeten zijn, maar de link (www.djem.be) is dood. Dan schiet er niet veel over... Niks, zeg maar.

Ik heb zo een vermoeden dat onze leraar mij morgen ochtend snel-snel gaat opbellen om de regeling van de avond door te geven... Wedden? Morgen geef ik het antwoord. Da's beloofd.

14:21 Gepost door KoenV | Permalink | Commentaren (0) | Tags: afrikaanse percussie, djembe, djansa |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.